Categories
Tips

Zelf knoflooksaus maken

Zelf knoflooksaus maken is makkelijk, snel en heel erg lekker! Verder is zelfgemaakte knoflooksaus natuurlijk ook veeeeeel lekkerder dan die kant-en-klare flesjes uit de supermarkt. Dit recept leerde ik heel lang geleden al van mijn moeder. In de loop van de jaren is er wel steeds wat aangepast, maar de basis is nog altijd herleidbaar naar het originele recept.

Deze knoflooksaus vind ik zelf heerlijk bij een broodje shoarma of homemade kapsalon. Als je de knoflooksaus nog iets gezonder wil maken kan je de griekse yoghurt ook vervangen door magere kwark. Mocht je geen bieslook op vooraad hebben dan kan je ook heel goed peterselie gebruiken.

Ieder goed recept begint natuurlijk met kwalitatief goede producten. Voor deze knoflooksaus vind ik goede mayonaise erg belangrijk. Zelf gebruiken wel altijd de Belze Majoneis van Ton. Wat mij betreft één van de lekkerste mayonaises die te koop is.

Oh ja, als je hem lang(er) in de koelkast laat staan wordt de saus steeds sterker (en lekkerder vind ik). Eet knoflooksaus altijd samen met het hele gezin, kan ook niemand klagen dat het stinkt. 😉

Wat heb ik nodig om zelf knoflooksaus te maken?

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 of 2 teentjes knoflook (afhankelijk van de gewenste sterkte, ik doe zelf altijd 2)
  • 3 el mayonaise
  • 5 el griekse yoghurt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el fijn gehakte verse bieslook
  • 1tl honing
  • Peper

Bereiding

Zoals gezegd is de bereiding van deze knoflooksaus heel erg makkelijk en snel. Meer dan drie stappen (inclusief het opeten) kan ik er dus ook niet van maken.. 😁

De stappen om de knoflooksaus te maken zijn als volgt.

  1. Pers de knoflook uit met een knoflookpers in een schaaltje.
  2. Meng de mayonaise en griekse yoghurt met de uitgeperste knoflook. Voeg de paprikapoeder, fijn gehakte verse bieslook, honing en een beetje peper toe.
  3. Eet de knoflooksaus samen met bijvoorbeeld een broodje shoarma of homemade kapsalon op. Enjoy en eet smakelijk!

Meer lekkere recepten en inspiratie?

Bekijk hier al mijn andere recepten of volg me op instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.