Categories
Review

Dr. Oetker the Good baker pizzatest!

Jullie zijn van mij natuurlijk gewend dat ik zo’n beetje alles vanaf scratch maak. Dus dat geldt normaliter ook voor mijn pizza’s. Een verse bodem van zuurdesem, een lekkere huisgemaakte tomatensaus, mooie topping en natuurlijk het geheel afbakken op een pizzasteen in de kamado. Zo krijg je wat mij betreft de ultieme pizza! Nou ja, met een echte pizza oven zou het resultaat misschien nog beter zijn. Maar die heb ik (nog) niet…

Maar believe it or not ook ik heb wel eens zin om makkelijk te doen. Dus zo af en toe een pizza uit het vriesvers-schap afbakken in de oven is dan ook heel fijn! In dat geval komt ik al snel uit bij de pizza’s van Dr. Oetker. Bekend van onder andere de Ristorante pizza, Big Americans pizza en Casa di Mama pizza. Maar nu heeft Dr Oetker dus een gezonder en lekker alternatief op de markt gebracht. Een echte feel-good pizza die je snel en gemakkelijk op tafel zet. Maar waar je na het opeten toch een goed gevoel aan overhoudt. 😀

Dr. Oetker The Good Baker - Broccoli & Mushroom
Dr. Oetker The Good Baker – Broccoli & Mushroom

The Good Baker pizza’s zijn namelijk vegetarisch of veganistisch en bevatten super veel groente. Ze zijn lekker kleurrijk maar bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. De pizza’s hebben een Nutri-Score A of B.

En weet je wat helemaal super leuk is? Ik mocht de pizza’s alvast proberen!

Dr. Oetker the good baker verpakkingen
Dr. Oetker the Good Baker verpakkingen

Drie varianten

De nieuwe vega(n) pizza’s van Dr. Oetker zijn er in drie varianten.

The Good Baker – Broccoli & Mushroom

Dit is wel erg origineel. Deze pizza heeft namelijk een mooie dunne en krokante spinaziebodem. Daar was ik zelf nog niet opgekomen. Maar een toffe manier om weer wat extra groente binnen te krijgen! Verder is de pizza belegd met broccoli, champignons, basilicum, knoflook en mozzarella. Zelf ben ik dol op geroosterde broccoli. Ik was dan ook zeer te spreken over de smaak van deze pizza.

Dr. Oetker The Good Baker - Broccoli & Mushroom 3
Dr. Oetker The Good Baker – Broccoli & Mushroom

The Good Baker – Spinach & Pimpkin Seeds

Deze pizza is helemaal vegan. De bodem is knapperig en er zitten havervlokken in verwerkt. Goed voor de vezels! De pizza is belegd met pompoenpitjes, gemarineerde tomaatjes, rode ui en een plantaardig alternatief voor kaas. Vooral de pompoenpitjes op een pizza vond ik super origineel. Bovendien voegt het iets lekker knapperigs toe aan de pizza. Vaak is het bij vegetarisch of veganistisch eten de uitdaging om toch nog wat bite toe te voegen. Daar is Dr. Oetker met deze vinding goed in geslaagd!

Dr. Oetker The Good Baker - Spinach & Pimpkin Seeds
Dr. Oetker The Good Baker – Spinach & Pimpkin Seeds

The Good Baker – Veggie Mix

Last but not least is er ook nog de veggie mix. De naam zegt het al. Op deze pizza zit lekker veel groente! De bodem is lekker krokant met zuurdesem. Dat spreekt mij als zuurdesembakker natuurlijk wel aan. Als topping heeft deze pizza een lekkere groentemix van gegrilde courgette, gegrilde paprika, gemarineerde tomaat en ui. Verder zitten er ook nog olijfjes op en mozzarella kaas.

The Good Baker - Veggie Mix
Dr. Oetker The Good Baker – Veggie Mix

Mijn favoriete pizza

Van de drie nieuwe pizza’s van Dr. Oetker is de Broccoli & Mushroom uiteindelijk toch wel mijn favoriet. Hij ziet er sowieso awesome uit met die groene spinazie bodem. Maar de smaak is ook erg lekker. Ik had vooraf al zo’n gevoel dat dit mijn favoriet zou worden. Zelf rooster ik ook graag brocolli in de oven. Heb het nog nooit op een pizza gedaan. Maar ik heb nu kunnen proeven dat dit een uitstekende combinatie is! Ik ben benieuwd welke pizza jij het lekkerst vindt? Het zou leuk zijn als je het mij laat weten via instagram.

Dr. Oetker The Good Baker - Broccoli & Mushroom 2
Dr. Oetker The Good Baker – Broccoli & Mushroom

Verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo

Oh ja ook wel handig om te vertellen waar je deze pizza’s kan vinden! The Good Baker pizza’s kan je vinden in de winkel bij Albert Heijn en Jumbo. Of natuurlijk online bestellen via ah.nl of jumbo.com. De Good Baker – Veggie Mix is overigens alleen te verkrijgen bij de grotere Albert Heijn en Jumbo filialen.

Dr. Oetker The Good Baker - Broccoli & Mushroom 4
Dr. Oetker The Good Baker – Broccoli & Mushroom

Leave a Reply

Your email address will not be published.