Categories
Avondeten Aziatisch Hoofdgerechten Recept

Bao broodjes met krokante garnalen en chili mayonaise

Krokante garnalen wie houdt daar nou niet van? Nog lekkerdere zijn ze wanneer je ze eet op een bao broodje. De combinatie van het zachte gestoomde bao broodje en de krokante garnalen vind ik echt top! Verder in dit recept een lekkere chili mayonaise en wat ingelegde komkommer en radijs om de boel op te leuken.

Bao broodjes met krokante garnalen en chilimayonaise
Bao broodjes met krokante garnalen en chilimayonaise

Kan ook als snack

Die garnalen zijn natuurlijk ook perfect als snack. Dus heb je geen zin in de bao broodjes? Serveer ze dan lekker los met de chili mayonaise. Is ook echt heer-lijk! Lekker als je ‘s avonds voor de tv hangt. Misschien wel slim om dan vooraf al de voorbereidingen te doen. Want zelf heb ik daar ‘s avonds dan geen zin meer in. Maar alleen nog even frituren dat gaat nog wel!

Bao broodjes

Zelf maak ik de bao broodjes altijd zelf. Hoe ik dat aanpak kan je lezen in dit recept wat ik hier eerder over schreef. Als je geen zin hebt om ze zelf te maken je natuurlijk gaan voor kant-en-klare bao’s. Minder lekker maar ook minder werk.

Lees snel hoe je bao broodjes met krokante garnalen en chili mayonaise maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Bao broodjes met krokante garnalen en chili mayonaise

Bao broodjes met krokante garnalen en chili mayonaise

5 from 2 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

20

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

35

minutes

Wat heb ik nodig om bao broodjes met krokante garnalen en chili mayonaise te maken?

 • 6 bao broodjes

 • Voor de ingelegde radijs en komkommer
 • 0.25 komkommer

 • 10 radijsjes

 • 50 ml rijstazijn

 • 10 gram suiker

 • Voor de krokante garnalen
 • 12 gamba’s

 • 50 ml karnemelk

 • 25 gram bloem

 • 10 gram maizena

 • 1 ei

 • 1 el srirachasaus

 • 100 gram panko

 • frituurolie

 • zout

 • peper

 • Voor de chili mayonaise
 • 4 el mayonaise

 • 1.5 el chilisaus

Bereiding

 • Snijd de komkommer en radijs in partjes. Doe in een pot of kom. Kook in een pannetje de rijstazijn en suiker tot de suiker is opgelost. Giet nu over de komkommer en radijs. Laat afkoelen. Je kan dit ruim van te voren doen. Maar in principe kan je de komkommer en radijs al heel snel gebruiken. Maar hoe langer je wacht hoe beter de smaken intrekken.
 • Maak het beslag voor de garnalen door de karnemelk, bloem, maizena, ei, srirachasaus en naar smaak zout en peper te mengen. Doe op een bord de panko. Haal iedere gamba door het beslag en daarna door de panko. Zorgt dat alle kanten goed zijn bedekt. Zet even apart.
 • Snijd de bosui in ringetjes. Meng voor de chili mayonaise de mayonaise met de chilisaus. Simpeler wordt het niet. Wel heel erg lekker! Stoom de bao broodjes in een stoommandje.
 • Ik heb zelf geen frituurpan dus ik bakte de garnalen krokant in een koekenpan met en laagje frituurolie. Mocht je een frituurpan hebben dan kan je deze natuurlijk ook gebruiken. In principe is 2 minuten per kant voldoende. Maar houdt vooral in de gaten wanneer ze goudbruin zijn.
 • Vul ieder bao broodje met twee krokante garnalen, wat ingelegde komkommer en radijs en chili mayonaise. Bestrooi met bosui. En eet smakelijk! Veel lekkerder wordt het niet snel… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.