Categories
Avondeten Hoofdgerechten Japans Lunch Recept Voorgerechten

Japanse bagel met zalm en wasabimayonaise

Ik ben natuurlijk gek op Japans koken. Een lunch met Japanse smaken maak ik echter minder vaak. Ik ga meestal voor Japans bij het avondeten. Van bagels & beans kreeg ik een aantal lekkere bagels om te proberen. Ik wist meteen dat ik een bagel met zalm wilde maken. En dat dan in combinatie met mooie Japanse smaken, zoals sojasaus, mirin en wasabi. Mocht je overigens een ander broodje dan een bagel willen gebruiken dan kan dat natuurlijk ook!

Uiteindelijk werd het deze Japanse bagel met zalm en wasabimayonaise. Zodoende kan ik nu dus ook dit lekkere Japanse lunch gerecht met jullie delen!

Bagel met japanse zalm en wasabi mayonaiase
Bagel met japanse zalm en wasabi mayonaiase

Geglaceerde Japanse zalm

De Japanse zalm is geglaceerd met een saus van onder andere sake, mirin, sojasaus en sesamolie. Dit is een heerlijke smaakbom. Zoet, zout en umami komen perfect samen!

Mocht je ooit een zalmpje willen glaceren kan ik deze enorm aanraden. Deze saus is hier thuis een absolute favoriet. Het is in principe dit recept voor sake yaki dat ik eerder al deelde. Alleen vandaag dus op een lekkere bagel! Hierdoor dus perfect om lekker Japans te eten bij de lunch. 😀

Warmgerookte zalm

Ik maakte deze Japanse bagel met zalm en wasabimayonaise met warmgerookte zalm. Deze rookte ik zelf op de bbq met appelhout. Hoe je dat aanpakt kan je hier lezen. Maar je kan natuurlijk ook warmgerookte zalm halen bij je favoriete visboer. Of een gewone (niet gerookte) zalm gebruiken die je even in boter bakt werkt uitstekend. Zolang je de zalm daarna maar voorziet van de glace!

Wasabimayonaise

De wasabimayonaise geeft een lekkere pikante smaak aan het gerecht. Je kan het heel eenvoudig zelf maken. Maar als alternatief vind ik de wasabimayonaise van het merk Kewpie ook een aanrader. Sowieso heeft Kewpie hele lekkere Japanse mayonaise die perfect is voor dit soort recepten.

Lees snel hoe je Japanse bagel met zalm en wasabimayonaise maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Japanse bagel met zalm en wasabimayonaise

Japanse bagel met zalm en wasabimayonaise

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

30

minutes

Wat heb ik nodig om Japanse bagel met zalm en wasabimayonaise te maken?

 • 4 bagels

 • 250 gram (warmgerookte) zalm

 • 1 bosui

 • 1 el geroosterd zwart sesamzaad

 • 1 el geroosterd wit sesamzaad

 • Voor de glace
 • 15 gram roomboter

 • 15 ml sake

 • 1 el mirin

 • 0.5 tl suiker

 • 1cm gember

 • 25 ml sojasaus

 • 1 tl sesamolie

 • Voor de wasabimayonaise
 • 3 el mayonaise

 • 1 tl wasabi

 • Voor de ingelegde komkommer
 • 0.5 komkommer

 • 50 ml rijstazijn

 • 10 gram suiker

Bereiding

 • Bak de bagels af in de oven conform de beschrijving op de verpakking. Maar alvast de wasabimayonaise door de mayonaise en wasabi te mengen. Mocht je het pittiger of juist minder pittig willen kan je natuurlijk de wasabi hierop doseren. Rooster de zwarte en witte sesamzaadjes in een droge pan. Snijd de bosui in ringetjes.
 • Snijd voor de ingelegde komkommer de komkommer in partjes. Doe in een pot of kom. Kook in een pannetje de rijstazijn en suiker tot de suiker is opgelost. Giet nu over de komkommer. Laat afkoelen. Je kan dit ruim van te voren doen. Maar in principe kan je de komkommer al heel snel gebruken. Maar hoe langer je wacht hoe beter de smaken intrekken.
 • Voor de zalm kan je dus zelf kiezen of je warmgerookte wil gebruiken of gewone. Zorg in ieder geval dat de zalm bereid is en afgekoeld. Meng om de glace te maken alle ingrediënten in een steelpannetje. Kook dit een aantal minuten tot de glace mooi is ingekookt. Het ziet er nu een beetje stroperig uit. Let op als het afkoelt stolt het nog verder. Sla dus ook niet te ver door met inkoken!
 • Smeer de zalm in met de glace. Dit kan gewoon als deze nog warm is. Houd een beetje van de glace apart om straks nog als saus over de zalm te sprenkelen.
 • Snijd de bagel open en besmeer de onderkant met wasabimayonaise. Trekt met een vork de geglaceerde zalm uit elkaar in grote stukken en leg deze op de wasabimayonaise. Een royale hoeveelheid zalm vind ik zelf het lekkerst. Besprenkel de zalm nog met de overgebleven glace. Leg op de zalm de ingelegde komkommer en bosui. Bestrooi het geheel met geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.