Categories
Mocktails Recept

Mocktail met citroen, amandel en basilicum

Ik heb weer een heerlijke mocktail recept voor jullie! En wel een mocktail met de frisse smaak van citroen, de kruidigheid van basilicum en dan ook nog een super lekker notige smaak van amandelen. Dit afgemaakt met lekkere bruiswater en crushed ice veeeeel crushed ice. Iedere mocktail moet natuurlijk een coole naam hebben. Daarom noem ik hem de Lemon Almond Breeze. Om de amandelsmaak in de mocktail te krijgen gebruik ik een siroop genaamd orgeat. Lees hieronder meer over deze super mocktail met citroen, amandel en basilicum!

Mocktail met citroen amandel en basilicum orgeat orgeade

Wat is orgeat?

Orgeat (of orgeade) is een witte siroop gemaakt van amandelen en suiker. In sommige recepten wordt er nog rozenwater of oranjebloesemwater aan toegevoegd. Om orgeat te maken wordt gebruik gemaakt van bittere amandelen. Deze speciale amandelen zijn niet zomaar in de winkel te verkrijgen. Dit komt omdat ze voor 2 tot 3% aan de giftige stof amygdalin bevatten. Bij verkeerde verwerking kan dit een risico zijn. Uiteraard wordt bij siropen die je in de winkel koopt deze stof er uitgehaald. Dan is het helemaal veilig. En belangrijker nog, super lekker in je mocktail! Ik gebruik zelf de orgeat van Monin (ook wel bekend van alle koffiesiropen).

Mocktail met citroen amandel en basilicum orgeat orgeade close up

Mocktail met citroen, amandel en basilicum

Nou ik zou zeggen waar wacht je nog op? Deze mocktail is in principe super simpel te maken. Je moet alleen even zorgen dat je ergens orgeat weet te vinden. In ieder geval kan je het hier online kopen. Voordeel het is ook super lekker ‘s ochtend in een bakje koffie. Dus op krijg je de siroop wel. Voor de rest van de ingrediënten kan je gewoon naar de supermarkt.

Zin om nog een beetje af te wisselen? In het seizoen voeg ik wel eens wat rozenblaadjes toe aan de siroop (een stuk of 5). Deze pluk ik dan in de tuin en daar laat ik de siroop een uurtje of 4 mee trekken. Als je het dan mengt met de mocktail krijg je toegevoegd aan het frisse van de citroen, kruidige van de basilicum, notige van de amandelen, het zoet uit de siroop ook nog eens de bloemigheid van je rozenblaadjes! Een completer en meer gelaagde mocktail is er bijna niet te bedenken. 😀

Wil je meer lekkere recepten voor o.a. mocktails volg mij dan op instagram!

Lees snel hoe je deze mocktail met citroen, amandel en basilicum maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Mocktail met citroen, amandel en basilicum

Mocktail met citroen, amandel en basilicum

Dit recept is het voor één glas mocktail!

5 from 1 vote
Aantal

1

personen
Voorbereiden

5

minutes
Kooktijd

0

minutes
Totaal

5

minutes

Wat heb ik nodig om deze mocktail met citroen, amandel en basilicum te maken?

  • 50 ml orgeat

  • 50 nl citroensap

  • 6 blaadjes basilicum

  • 125 ml bruiswater

  • crushed ice

Bereiding

  • Doe twee wat grotere blaadjes basilicum onderin je glas.
  • Vul het glas tot ongeveer de helft met crushed ice.
  • Meng de citroensap, orgeat en overige basilicum in een cocktailshaker. Schud gedurende maximaal 5 seconden om het goed te mengen. Giet door een zeef in het glas. Duw de basilicum met een lepeltje goed tegen de zeef zodat er zoveel mogelijk vocht (en dus smaak) uit de basilicum in je glas komt.
  • Voeg nu de 125 ml bruiswater toe en top het glas tot de rand toe af met crushed ice. Versier het glas met een partje citroen en nog wat blaadjes basilicum. Doe een rietje in het glas, ga lekker zitten en geniet van deze overheerlijke mocktail!

Leave a Reply

Your email address will not be published.