Ja hotdogs zijn natuurlijk te gek en super lekker. Maar wat dacht je van deze Koreaanse variant? De Koreaanse Corn Dog, lokaal bekend als de gamja-hotdog, volgt een uniek bereidingsproces dat afwijkt van de traditionele hotdog op een broodje. Eerst plaats je de hotdog op een stokje, waarna deze door het beslag gehaald wordt. Vervolgens bedek je hem met een krokante korst, waarna je hem meteen frituurt. Dit geeft je een heerlijke worst met een krokant jaste. Combineer dat met één of meer te gekke dipsausjes en je hebt een spectaculair gerecht!

Koreaanse corn dog 2
Koreaanse corn dog

Varianten van de Koreaanse Corn Dog

Er zijn dus heel veel varianten mogelijk van de Corn Dog. Zelf koos ik voor een crust van vermalen tortillachips. Maar je kan ook kiezen voor Japans broodkruim (panko), vermalen cornflakes of zelfs in blokjes gesneden Franse frietjes (ja echt). Die laatste variant kan je overigens ook combineren met een andere. Door hem eerst door je krokante crust te halen en dan nog eens door wat blokjes Franse frietjes.

Koreaanse corndog 3
Koreaanse corn dog

Ingrediënten

Voor wie vaker Aziatisch en Koreaanse kookt zullen de ingrediënten geen probleem zijn. Anders moet je wellicht even een bezoek brengen aan de toko. De kimchi heb ik zelf gemaakt volgens dit recept. Maar die kan je natuurlijk ergens ook kant-en-klaar halen. Verder gebruik ik in de saus Koreaanse gochujang, dit is een pittige sojabonenpasta, gemaakt van gefermenteerde sojabonen, rode peper en kleefrijst. De rest van de ingrediënten zullen ook bij je lokale supermarkt eenvoudig te vinden moeten zijn!

Koreaanse corndog ingredienten 1
Koreaanse Corn Dog ingrediënten

Verschillende sausjes voor de Koreaanse Corn Dog

Om je Corn Dogs te dippen kan je natuurlijk allerlei te gekke sauzen kiezen. Zelf vind ik het leuk om verschillende sausjes te combineren. Daarom maakte ik gochujang bbq sauce en kimchi mayo. Zo krijg je ook op het bord een mooie mix van een rode en witte saus. Het oog wil tenslotte ook wat. Behalve dat het er top uitziet geeft het ook een heerlijke pittige en umami smaak aan je Corn Dogs. Maar goed, gebruik je creativiteit en combineer de Corn Dogs met jouw favoriete dip zou ik zeggen!

Lees snel hoe je Koreaanse Corn Dogs maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Koreaanse Corn Dogs

Koreaanse Corn Dogs

5 from 1 vote
Aantal

4

personen
Voorbereiden

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totaal

45

minutes

Wat heb ik nodig om Koreaanse Corn Dogs te maken?

 • 4 BBQuality hotdogs

 • 200 gram bloem

 • 200 ml melk

 • 2,5 tl bakpoeder

 • 1,5 el rietsuiker

 • 1 ei

 • 2 tl gochugaru

 • Snufje zout

 • 1 zak tortilla chips

 • 2 bosui, in ringetjes gesneden

 • Zwart en wit sesamzaad, geroosterd

Bereiding

 • Maak eerst de sauzen. Meng voor de gochujang bbq saus de bbq saus, gochujang, sesamolie en sojasaus. Meng voor de kimchi mayo de mayonaise, het kimchisap, gochujang en sojasaus. Doe beide sauzen in een garneerfles zodat je straks de Koreaanse hotdogs mooi kan opmaken.
 • Doe de bloem, rietsuiker, zout, het bakpoeder het ei en de melk in een kom. Klopt dit tot een dik en glad beslag. Doe dit beslag in een hoge maatbeker of glas zodat je straks de worst er makkelijk in kan dippen.
 • Doe de tortillachips in een theedoek en sla hiermee op het keukenblad. Of knijp er goed in met je handen. De bedoeling is dat het eindresultaat fijn genoeg is om als crust te dienen voor de Koraanse hotdogs. Doe de crust uiteindelijk in een diepe schaal.
 • Halveer de hotdogs en doe deze aan een satéprikker.
 • Verwarm ondertussen de frituur tot 180 graden.
 • Doop de hotdog aan de satéprikker helemaal in het beslag. Laat hem een beetje uitlekken alvorens je door de crust van trotillachips haalt. Zorg dat er rondom crust zit. Doe hem daarna wel meteen in de frituur. Als je te lang wacht zal de crust er weer aflopen en dat is niet de bedoeling. Frituur maximaal twee Koreaanse hotdogs tegelijk voor 4 tot 5 minuten. Haal ze er uit als ze mooi bruin en krokant zijn. Haal er dan uit en laat uitlekken op keukenpapier.
 • Let de Koreaanse hotdogs op een bord. Doe hierover zowel de gochujang bbq saus en de kimchi mayo. Top het geheel af met de ringetjes bosui, zwart en wit geroosterd sesamzaad en (optioneel) wat gochugaru (dit zijn Koreaanse chili flakes).

Leave a Reply

Your email address will not be published.