Categories
Lunch Recept

Luikse wafels met aardbeien en slagroom

Personen

4

Voorbereiden

10 minuten

Kooktijd

20 minuten

Luikse wafels, jammie! Vandaag heeft mijn lieve vriendin deze overheerlijk wafels gemaakt als lunch. En dat was genieten! Luikse wafels kennen (hoe kan het ook anders) hun oorsprong in België en de stad Luik. Wat ze anders maakt dan bijvoorbeeld Brusselse wafels is dat ze iets steviger zijn en dat er suikerkristallen in zijn verwerkt. Officieel is de vorm van een Luikse wafel rond of ovaal, maar omdat wij maar één siliconen vorm heben voor wafels zijn die van ons rechthoekig. Ze zullen er niet minder om smaken. Als je een wafelijzer hebt kan je deze natuurlijk ook heel goed gebruiken. Zelf maken we de wafels in de oven, omdat we geen wafelijzer hebben.

Vandaag hebben we de wafels gegeten met aardbeien en vers geklopte slagroom. Een ware traktatie! Voor de suikerkristallen hebben we gebruik gemaakt van deze glittersuiker van Dr. Oetker. De wafels vullen goed, dus als je er één op hebt kan je wel tot het avondeten vooruit! 😉

Luikse wafels met aardbei en slagroom
Luikse wafel met aardbeien en vers geklopte slagroom

Wat heb ik nodig om Luikse wafels te maken?

Ingrediënten

 • 100 gram roomboter

 • 100 gram rietsuiker

 • 2 eieren

 • 100 ml volle melk

 • 250 gram bloem

 • 1 tl bakpoeder

 • Glittersuiker

 • Zout

 • Verse slagroom

 • 10 aardbeien

 • Poedersuiker

Luikse wafels in de oven
Luikse wafels in de oven

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180°C of gebruik je wafelijzer.
 • Klop in een kom de roomboter en rietsuiker tot een mooi glad mengsel. Voeg dan de eieren toe en klop dit weer tot een glad mengsel.
 • Voeg bloem, bakpoeder en zout toe aan het mengsel en klop net zo lang tot er een glad beslag ontstaat. Meng als laatste de glittersuiker door de wafels en giet het beslag in de siliconen wafelvorm of je wafelijzer.
 • Plaats de vorm in de oven en bak 10 minuten. Haal vervolgens de wafels uit de vorm en plaats ze met de geruite kant naar boven terug in de oven op een bakplaat. Bak de wafels nog eens 10 minuten (zonder de vorm dus) tot ze mooi bruin zijn.
 • Snijd ondertussen de aardbeien in tweeën en klop de hoeveelheid slagroom op die je wenst. Voeg eventueel nog wat suiker toe aan de slagroom. Per deciliter slagroom is de richtlijn 1 el suiker.
 • Haal de wafels uit de oven en leg ze op een bord. Bestrooi met poedersuiker en leg de aardbeien op de wafel. Voeg vervolgens de slagroom toe. Eet de wafels nog warm op en geniet!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram en pinterest. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.