Categories
Avondeten Hoofdgerechten Recept

Spaghetti met venkel en chorizo

Personen

2

Voorbereiden

20 minuten

Kooktijd

30 minuten

In ons groentepakket hadden we deze week weer venkel zitten. Er is een optie een groente te ruilen als je deze niet lekker vindt. Eerlijk gezegd heb ik hier voor venkel de afgelopen jaren al wel een paar keer gebruik van gemaakt. Het lukte maar niet om groot fan te worden van venkel. Een aantal weken geleden maakte ik al wel een lekkere risotto met venkel. Nu ik ook deze spaghetti met venkel en chorizo heb gemaakt, kan ik toch wel zeggen dat ik langzaam aan fan begin te worden!

In dit recept wordt de frisse en anijsachtige smaak van venkel gecombineerd met de kruidigheid van chorizo. En natuurlijk de overheerlijke smaak van verse tomaten. Het is wel een opvallende combinatie. Italiaanse pasta met Spaanse chorizo. Maar het is erg lekker! Voor dit recept trouwens alle dank aan Evi de Schutter. Zij zette dit recept op instagram en inspireerde mij om met deze combinatie eens te proberen. Volg haar hier op instagram.

Tomatensauzen maak ik zelf altijd van verse tomaten. Dit is supersimpel en lekkerdere saus kan je niet krijgen. Maar als je daar toch geen zin in hebt, kan je ook passata gebruiken.

Spaghetti met venkel en chorizo
Spaghetti met venkel en chorizo

Wat heb ik nodig om spaghetti met venkel en chorizo te maken?

Ingrediƫnten

 • 12 gram (spelt) spaghetti

 • 4 verse tomaten

 • 100 ml witte wijn

 • 1 venkel

 • 150 gram chorizo

 • 3 teentjes knoflook

 • 2 sjalotjes

 • 1 tl paprikapoeder

 • 1 el oregano

 • Halve tl chilivlokken

 • 3 el olijfolie

Bereiding

 • Snijd aan de bolle kant van de tomaten een kruisje. Zet een pan met kokend water op het vuur en dompel de tomaten ca. 1 minuut onder in het kokende water. Giet af, laat even afkoelen en ontvel vervolgens de tomaten. Als het goed is gaat dit nu heel gemakkelijk.
 • Snijd de sjalotjes, knoflook en ontvelde tomaten fijn. Snijd de chorizo in plakjes en deze plakjes vervolgens weer in vieren. Zo heb je meer happen met een stukje chorizo in plaats van (te) grote stukken in je mond. Snijd ook de venkel in kleine stukjes.
 • Zet een pan op het vuur met olijfolie. Fruit de sjalotjes en knoflook even aan. Voeg vervolgens de chorizo toe en bak even mee. Doe de venkel er bij en bak 5 minuutjes mee. Blus af met de witte wijn en en voeg ook de ontvelde tomaten toe. Laat de saus nu minimaal 20 minuutjes pruttelen (langer is altijd beter) tot deze een mooie dikte heeft gekregen. Als de saus te ver inkookt kan je gewoon weer water toevoegen. Maak de saus op smaak met paprikapoeder, oregano en chilivlokken.
 • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en leg op het bord. Schep de saus er bovenop, garneer evt. met een stukje groen van de venkel. Als je het lekker vindt kan je nog parmezaanse kaas over het gerecht strooien. Eet smakelijk!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram en pinterest. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.