Categories
Ontbijt Recept

Smoothie spinazie, banaan en appel

Aantal

1 persoon

Voorbereiden

10 minuten

Ik probeer tegenwoordig wat gezonder te ontbijten. Vroeger at ik regelmatig een cracker met roomboter en beleg. Tegenwoordig wissel ik dat steeds vaker in voor gezonde smoothies. Ook vers fruit met kwark is nu één van mijn favorieten. Helemaal geen straf! Maar het vergt wel even een andere mindset. Ik had nog wat spinazie over van Jamie Oliver’s San Fran quinoa salade die ik onlangs maakte. Daarom bedacht ik om deze smoothie spinazie, banaan met appel te maken.

Naast het fruit zit er ook magere kwark, geroosterde sesamzaadjes en appelsap in. Voor de appelsap gebruik ik zelf graag biologische appelsap. Als je het nog gezonder wil maken, laat dan de appelsap weg. Vervangen kan met water. Het wordt er wel iets minder lekker van vind ik. De sesamzaadjes geven de smoothie een lekkere nootachtige smaak. Op internet worden de zaadjes ook allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Of dat klopt mogen jullie zelf beoordelen. 🤗

In ieder geval kan je volgens mij niet fout gaan met deze smoothie. Er zit groente en fruit in. Dat helpt met het halen van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Je hoeft niet bang te zijn dat de spinazie overheerst. De smoothie is vooral lekker zoet. Calorieën zitten er ook al niet veel in. Verantwoord genieten dus!

De aardbei en blauwe bessen op de foto heb ik overigens puur ter decoratie toegevoegd. Oh en als je een rietje gebruikt. Overweeg dan een herbruikbaar rietje. Beter voor het milieu! 🌍

Smoothie spinazie, banaan en appel

Wat heb ik nodig om de smoothie met spinazie, banaan en appel te maken?

Ingrediënten

  • 2 bananen

  • 100 gram spinazie

  • 100 gram magere kwark

  • 100 ml appelsap

  • 100 ml water

  • 20 gram sesamzaadjes

Bereiding

  • Was de spinazie in een vergiet. Snijd de banaan in stukjes. Voeg de spinazie en banaan samen met de kwark, sesamzaadjes, het water en de appelsap toe aan de keukenmachine of blender. Zelf gebruik ik hiervoor het liefst de hoogwaardige apparaten van magimix.
  • Wacht tot alles goed is gemengd tot een egale en groene smoothie. Schenk de smoothie over in een beker. Decoreer als je dat leuk vindt bijvoorbeeld met aardbeien en blauwe bessen. Doe er evt. een (herbruikbaar) rietje in. Enjoy!

Meer lekkere recepten en inspiratie?

Volg me op instagram of facebook en schrijf je hieronder snel in voor mijn nieuwsbrief! Ik deel hierin iedere week een weekmenu en één of meerdere heerlijke recepten van deze website.

Bekijk hier al mijn andere recepten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.