Categories
Arabisch Avondeten Hoofdgerechten Lam Recept

Zelf kapsalon maken

Zelf kapsalon maken is erg lekker en ook redelijk snel op tafel te zetten. Kapsalon is natuurlijk één van de meeste bestelde gerechten bij de lokale shoarmaboer. Maar zelf kapsalon maken is eigenlijk heel makkelijk en ook nog lekkerder. Kapsalon is friet, shoarma, sla en knoflooksaus op elkaar gestapeld. Als je zin hebt kan je nog kaas toevoegen, maar zelf doe ik dat nooit.

Wat wel heel belangrijk is, is om goede shoarma te gebruiken. Gebruik dus niet die namaak shoarma uit de supermarkt die nota bene van varken is gemaakt (niet echt halal….). Zie deze leuke aflevering van de keuringsdienst van waarde (sowieso mijn favoriete programma) over shoarma en het verschil tussen echte shoarma en wat er in de supermarkt ligt. Mijn tip voor echt goede shoarma is om even langs een islamitische slager te gaan, daar hebben ze wel verstand van lekkere shoarma. Bij de islamitische slager krijg je shoarma van lam, zoals het hoort. In sommige gevallen is de shoarma van kalkoen, maar ook dan is deze nog altijd heel lekker. Maar als het even kan ga dan voor de shaorma van lam.

Zelf kapsalon maken met shoarma van lam
Zelf kapsalon maken met shoarma van lam

Lees snel hoe je zelf kapsalon kan maken!

Zelf kapsalon maken

Zelf kapsalon maken

Recipe by Tim
5 from 1 vote
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

40

minutes

Wat heb ik nodig om zelf kapsalon te maken?

 • 400 gram shoarma (het liefst van lam)

 • 350 gram friet

 • 1 kleine romaine sla

 • 0.5 komkommer

 • 10 cherry tomaatjes

 • 0.5 stuk feta (optioneel)

Bereiding

 • Maak de knoflooksaus volgens dit recept.
 • Snijd de komkommer in blokjes en halveer de cherry tomaatjes. Snijd de sla, was in een vergiet en laat uitlekken.
 • Bereid de friet volgens de beschrijving op de verpakking in de oven (doe ik altijd), airfryer of frituur.
 • Bak nu de shoarma in een pan. Zelf bak ik het altijd lekker krokant uit, dit duurt dan zeker wel een minuut of 20 op redelijk hoog vuur. Als er teveel vocht in de pan komt dan even tussendoor afgieten. Een andere techniek die ook kan, is de pan na 10 minuten bij de patat in de oven zetten. De shoarma wordt dan ook lekker krokant.
 • Als volgorde hanteer ik zelf altijd een omgekeerde kapsalon. Maar je kan het op iedere volgorde doen die jij het lekkerst vindt natuurlijk. Zelf doe ik eerst de sla op het bord met komkommer, cherry tomaatjes en evt. stukjes feta. Daarop doe ik de friet. Daar weer op de shoarma. En dan top ik het geheel af met knoflooksaus. Eventueel kan je ook nog sambal toevoegen. Eet smakelijk!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram en pinterest. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.