Categories
Nagerechten Recept

Cappuccinotaart

Aantal

8 personen

Voorbereiden

25 minuten

Ben je dol op koffie en chocolade? En heb je zin in taart? Dan is cappuccinotaart het perfecte recept voor je. Voor deze taart gebruiken we fijngestampte biscuitjes als bodem. Er zitten dus ook nog koekjes in! 😋 Verder zit er espresso in de taart. We hadden hem dus ook espressotaart of koffietaart kunen noemen. De taart moet wel een tijdje opstijven in de koelkast. Dus begin twee uurtjes van te voren.

Klop er wat slagroom bij om op de taart te doen. Enjoy!

Cappuccinotaart

Wat heb ik nodig om cappuccinotaart te maken?

Ingrediënten

 • 75 gram roomboter

 • 275 gram biscuitjes

 • kwart tl kaneelpoeder

 • 5 gelatineblaadjes

 • 2 eieren

 • 120 gram bruine basterdsuiker

 • 120 gram pure chocolade

 • 175 ml espresso

 • 400 ml slagroom

Bereiding

 • Stamp de biscuitjes fijn en hak de chocolade in stukjes. Laat de gelatineblaadjes weken in water. Splits de eieren. Zorg daarvoor dat je twee bakjes bij de hand hebt en breek voorzichtig de schaal van het ei, zodat je twee helften hebt. Bij het breken laat je het eiwit in een van de bakjes lopen. Houd de twee eierhelften boven datzelfde bakje en giet voorzichtig het eigeel, van de ene helft naar de andere. Als het eiwit er helemaal uit is, doe je het eigeel in het andere bakje.
 • Meng de roomboter met de gestampte biscuitjes. Doe dit mengesel in een springvorm van 20 cm en druk het stevig aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling gaat maken.
 • Klop het eigeel en de suiker door elkaar. Zet een kom op een pan met heet water (au bain marie). Voeg de chocolade samen met de espresso toe aan de warme kom. Roer tot de chocolade is opgelost. Voeg nu het eiermengesel en laat op laag vuur in ca. 2 minuten dik worden. Los ondertussen de gelatineblaadjes op in een andere pan. Roer de gelatine erdoor. Wacht tot het begint te stolen. Roer af en toe door.
 • Klop 150 ml slagroom lobbig. Klop het eiwit stijf. Voeg het room en daarna het eiwit toe aan het koffie-chocolade-mengsel. Schenkt dit mengsel over de bodem en zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast.
 • Haal de cappuccinotaart voor het serveren uit de vorm en leg hem op een mooi bord. Klop de rest van de slagroom en spuit op de taart. De cappuccinotaart is nu klaar. Enjoy!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.