Categories
Avondeten Hoofdgerechten Italiaans Recept Saus

Pastasaus met gehakt en verse tomaten

Aantal

4 personen

Voorbereiden

15 minuten

Kooktijd

30 minuten

Pastasaus met gehakt en verse tomaten. Jammie!

Wat is er nu lekkerder dan zelf pastasaus maken? Deze pastasaus met gehakt en tomaten is de basis voor de wereldberoemde spaghetti Bolognese. Het populairste pastagerecht buiten Italië. De Italianen zelf eten de saus overigens vaak met andere pastasoorten. Bijvoorbeeld tagliatelle. Dat kan je dus ook eens proberen. Zelf aten we de pastasaus met spelt spaghetti. Dat vind ik net iets lekkerder dan de gewone spaghetti.

Verse tomaten en extra groente

Zoals altijd maak ik ook voor deze saus weer gebruik van verse tomaten. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Verse tomaten in de saus is zoveel lekkerder. En het is zo simpel! Dus skip die tomaten uit blik. Doe een beetje extra moeite. Maar geniet daarna van een nog lekkerdere saus. Dit pastasaus recept is de basis. Zelf voeg ik altijd wortel en paprika toe. Maar ook Italiaanse kruiden, zoals oregano en basilicum kunnen er heel goed doorheen. Voeg dus vooral toe wat je zelf lekker lijkt. Bestrooi de pasta ook met Parmezaanse kaas. Dat vinden wij heerlijk!

Pastasaus met gehakt en verse tomaten
Pastasaus met gehakt en verse tomaten

Wat heb ik nodig om dit recept te maken?

Ingrediënten

 • 300 gram gehakt

 • 4 verse tomaten

 • 2 teentjes knoflook

 • 1 ui

 • 100ml rode wijn

 • 250ml runderbouillon

 • Olijfolie om te bakken

 • Worcester sauce

 • Peper

Bereiding

 • Ontvel de tomaten, zoals hier beschreven. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak de gehakt rul in een pan met wat olijfolie. Voeg dan de ui en knoflook toe. Mocht je nog extra groente aan de pastasaus willen toevoegen dan kan dat nu. Zelf deed ik er wortel en rode paprika bij.
 • Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes en voeg deze samen met runderbouillon de rode wijn ook toe aan de de pan. Kook de saus in tot een mooie dikte. Omdat er versen tomaten worden gebruikt kan dit wel iets langer duren. Meestal zet ik de saus zelf wel een uurtje op. Korter kan ook wel. Maar ik ben voorstander van low and slow. Wordt alles toch lekkerder van!
 • Als de saus de gewenste dikte heeft maak je hem op smaak met peper en wat worcester sauce (zout vind ik persoonlijk niet nodig). Et voila, de pastasaus met gehakt en verse tomaten is klaar. Enjoy!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.