Categories
BBQ Hoofdgerechten Recept

Runderwang van de bbq

Aantal

4 personen

Voorbereiden

20 minuten

Kooktijd

5 uur

In de vriezer had ik nog een halve kilo runderwang liggen. Een geweldig stuk vlees om te stoven op de bbq. Ik maakte vandaag deze runderwang van de bbq met bruin bier (in mijn geval Affligem bruin), barbecuesaus, tijm en een mooie dry rub. Dit is het recept dat ik hiervoor bedacht. Wij aten de runderwang uiteindelijk als patatje stoofvlees met een rauwkostsalade. Echt ZO lekker! 😋

Runderwang van de bbq als stoofvlees

Runderwang bevat weinig vet maar wel veel zenen en spieren. Het vlees is hierdoor vrij draderig. Het is heerlijk om te stoven maar heeft wel veel tijd nodig. Als je het goed aanpakt word je beloond met geweldig mals stoofvlees. Ik ben vandaag om 12:30 begonnen en serveerde het gerecht om 17:45. Ik adviseer om ook dit tijdsframe aan te houden. De runderwang is ideaal te bereiden op de bbq. In combinatie met het roken krijgt het vlees een echte bbq-vibe.

Hickory rookhout

Ik heb de runderwang eerst gedurende ander half uur gerookt op de bbq. Hiervoor gebruik ik hickory rookhout (dit zijn snippers). Hickory geeft een lekkere maar stevige rooksmaak aan het gerecht. Dat is echt heerlijk! Gebruik je liever ander rookhout dan kan dat natuurlijk ook. Leef je uit. 😁

Runderwang van de bbq
Runderwang van de bbq

Wat heb ik nodig om runderwang van de bbq te maken?

Ingrediënten

 • 500 gram runderwang

 • 1 flesje bruin bier

 • 1 ui

 • 2 teentjes knoflook

 • 5 takjes tijm

 • Bosje peterselie

 • 5 el barbecuesaus

 • Voor de dry rub
 • 1 tl chilivlokken

 • 2 tl paprikapoeder

 • 2 tl knoflookpoeder

 • 2 tl komijn

 • Zout

 • Peper

Bereiding

 • Bereid de bbq voor op 140 graden indirecte bereiding.
 • Snijd de runderwang in grove stukken en verwijder waar mogelijk het vlies. Meng voor de dry rub de chilivlokken, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, zout en peper. Smeer de runderwang goed in met de dry rub.Runderwang marineren met dry rub voor bbq
 • Leg de runderwangen indirect op de bbq. Rook gedurende ca. 1,5 uur met hickory rookhout. Ik heb in het begin een handje rookhout toegvoegd. Na ca. drie kwartier nogmaals. Na 1,5 uur is het vlees voldoende gerookt.Runderwang roken op de bbq met hickory rookhout
 • Zet een gietijzeren pan direct boven de kolen. Laat even opwarmen. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook. Voeg dan de rundewangen toe. Smeer in met de barbecuesaus en roer even door. Doe ook de tijm erbij. Blus het geheel af met het bruine bier. Verwarm even door en verplaatst de pan naar het indirecte gedeelte van de bbq. Dek de pan af met aluminiumfolie. Dan kan er geen vocht ontsnappen.
 • Wacht nu gewoon rustig af. Zelf heb ik ieder uur de runderwang even omgedraait. Zodat alle stukken mooi in het vocht hebben kunnen stoven. Na 4 uur heb je in ieder geval super mals stoofvlees. Misschien ook wel eerder. Dat kan je af en toe controleren. Stoofvlees kan niet echt te lang opstaan. Dus je kan beter te vroeg dan te laat beginnen.Runderwang stoofpot van de bbq
 • Check of de saus voldoende is ingekookt. Als dit niet het geval is kan je de pan nog even direct boven de kolen plaatsen. Kook de saus dan in tot het gewenste niveau. Dan is de runderwang klaar! Wij aten het zelf met patat en rauwkostsalade. Een heel lekker patatje stoofvlees. Enjoy!Runderwang patatje stoofvlees

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

One reply on “Runderwang van de bbq”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *