Categories
Tips

Sliptong bakken? De lekkerste sliptong bak je zo!

Aantal

2 personen

Voorbereiden

5 minuten

Kooktijd

10 minuten

Sliptong is naar mijn mening één van de mooiste vissen die je kan eten. En zelf sliptong bakken is eenvoudig en super lekker! In deze post beschrijf ik hoe je zelf sliptong kan bakken in drie eenvoudige stappen. Ga naar je favoriete visboer. Bestel een paar mooie sliptongetjes en you’re ready to go! 👌 Verder heb je alleen peper, zout, bloem en goede roomboter nodig.

Okay, dus wat zijn de ingrediënten om sliptong te bakken?

Niet veel! De perfecte sliptong heeft niet veel nodig. Zie hieronder de lijst met ingrediënten om sliptong te bakken. Hoeveelheid zout en peper zijn natuurlijk naar smaak. Wees royaal met de roomboter en bloem de sliptong goed maar niet overdadig. Gebruik wel bij voorkeur goede roomboter. Bijvoorbeeld de biologische roomboter van bio+.

Ingrediënten

  • Sliptong

  • Zout

  • Peper

  • Bloem

  • Roomboter

De stappen zijn als volgt.

  • Dep de sliptongetjes droog met wat keukenpapier en leg ze op een bord. Maak op smaak met zout en peper. Strooi er voorzichtig wat bloem overheen. Zorg dat de hele sliptong voorzien is van bloem. Maar voorkom dat het er heel erg dik opzit. Een dun laagje bloem is voldoen. Schudt overtollig bloem er anders af. Het bloem zorgt straks voor een mooie bruine en krokante buitenkant.
  • Verwarm ondertussen een koekenpan me een flink stuk roomboter. Als de roomboter bruin begint te worden kan de sliptong in de pan.
  • Doe de sliptong in de pan. Bak per kant drie minuten bruin. De sliptong is nu klaar. Enjoy!Sliptong bakken

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.