Categories
Bakken Lunch Recept

Italiaans breekbrood

Aantal

4 personen

Voorbereiden

20 minuten

Kooktijd

20 minuten

Hoe bak je zelf Italiaans breekbrood?

Vandaag heb ik dit overheerlijke Italiaans breekbrood gebakken. Lekker met verse Italiaanse kruiden, zoals oregano, salie en tijm uit onze eigen tuin. Verder goede olijfolie en Parmezaanase kaas. Wat wil je nou nog meer? šŸ˜Š

Italiaans breekbrood
Italiaans breekbrood

Wat heb ik nodig om Italiaans breekbrood te maken?

Ingrediƫnten

 • 320 gram volle melk

 • 25 gram verse gist

 • 25 gram witte basterdsuiker

 • 500 gram bloem

 • 10 gram zout

 • 50 gram roomboter

 • 125 gram geraspte parmezaanse kaas

 • 1 eetlepel verse oregano

 • 1 eetlepel verse tijm

 • 5 blaadjes salie

 • 2 teentjes knoflook

 • 110ml extra vergine oflijfolie

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak ondertussen een pannetje en verwarm de melk een beetje. Los het gist en de suiker op in de melk. Voeg vervolgens het bloem en zout toe. Kneed alles tot een mooi deeg. Voeg dan de roomboter toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed vervolgens ook de kaas erdoor. Laat minimaal 10 minuten rusten. Zelf gebruik ik de kitched aid voor het kneden.
 • Hak de verse kruiden fijn en pers de knoflook uit, voeg ook de olijfolie en nog wat zout toe en meng alles door elkaar.
 • Maak nu een lange rol van het deeg en snijd het in ongeveer 30 kleine stukjes. Maak van ieder stukje een bolletje en haal ze even door de olie. Leg alle bolletjes naast elkaar in een ingevette springvorm. Laat het ca. 45 minuten rijzen. Bak het vervolgens in 20 minuten gaar op 200 graden. Het breekbrood is klaar, enjoy!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.