Categories
Bijgerechten Recept Saus

Sriracha mayonaise

Aantal

2 personen

Voorbereiden

2 minuten

Zelf sriracha mayonaise maken

Sriracha mayonaise kan je gemakkelijk zelf maken. En het is echt overheerlijk! Er zijn niet meer ingrediënten voor nodig dan srirachasaus, mayonaise, sojasaus en sesamolie. Dit is de oosterse variant die ik zelf erg lekker vindt. Op zoek naar een lekker recept met sriracha mayonaise? Check dan deze gua bao buns met buikspek. Of deze poké bowl met krokante kip.

Wat is sriracha

Ja wat is sriracha eigenlijk? Sriracha is een pittig en friszure saus. Het is gemaakt van verse chilipepers, knoflook, azijn, suiker en zout. Sriracha vindt zijn oorsprong in Thailand. Om precies te zijn de havenplaats Sriracha. Hier werd het voornamelijk gegeten als dipsaus bij visgerechten en schaaldieren. Het wordt ook vaak gegeten in noodle soepen (zoals pho). Zelf zeg ik vaak shi-rach-a (op zijn Nederlands). Maar je spreekt het eigenlijk uit als sieh-rah-tja (op zijn Aziatisch).

Ook in Nederland wordt sriracha steeds meer gebruikt. Zelf gebruik ik de srirachasaus van Flying Goose. Deze is goed pittig en heeft veel diepgang. Wat je ook kan proberen is deze srirachasaus van het welbekende merk tabasco.

KokenKoken

Waar sriracha mayonaise voor gebruiken?

Sriracha is een saus die je kan gebruiken in heel veel verschillende gerechten. Gemengd met mayonaise maakt het nog veelzijdiger. Ik gebruik het onder andere in Thaise curry, sushi en poké bowls. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

Sriracha mayonaise
Sriracha saus

Welke mayonaise voor sriracha mayonaise?

Hier is voor mij maar één antwoord op te te geven. We zijn hier gek op de belze majoneis van Ton. Wat is jouw favoriet? Daar gaat het natuurlijk om! Maar wij gaan altijd voor belze majoneis. Kan je dit niet krijgen? Dan is de Japanse Kewpie mayonaise een goed alternatief.

Sriracha mayonaise
Sriracha mayonaise in een poké bowl

Wat heb ik nodig om siracha mayonaise te maken?

Ingrediënten

  • 2 el mayonaise

  • 1 tl sojasaus

  • 1 tl sesamolie

  • 2 tl srirachasaus

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en roer goed door.
  • Serveer bij jouw favoriete gerecht en geniet!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.