Categories
Avondeten Hoofdgerechten Recept

Poké bowl met krokante kip

Wat zijn poké bowls toch te gek! Ze zijn gezond én erg lekker. Wat wil je nog meer? De laatste tijd maak ik ze erg vaak. Nog even en ik kan een website vullen met alleen poké bowl recepten. 😆 Eerder deelde ik al het recept voor poké bowl met tonijn, mango en wasabimayonaise. Eigenlijk wilde ik die destijds al met srirachamayonaise maken. Maar ik had toen geen sriracha in huis. Meteen gehaald. En nu gebruikt in dit recept voor poké bowl met krokante kip. De poké bowl heeft wederom Japanse accenten. We aten hem met deze Japanse wortelsalade (dit recept maar dan zonder Chinese kool), Japanse broccoli, shiitake in sojasaus en sushirijst. Lees hier hoe je wat mij betreft de perfecte sushirijst kan maken.

In deze poké bowl maak ik alle componenten los op smaak. Uiteraard komen deze smaken uiteindelijk weer samen. Maar naar mijn ervaring wordt de poké bowl het lekkerst als je echt ieder component zijn eigen smaak geeft. In mijn geval veelal Japanse smaken.

KokenKoken
Poké bowl met krokante kip
Poké bowl met krokante kip

Lees snel hoe je poké bowl met krokante kip maakt!

Poké bowl met krokante kip

Poké bowl met krokante kip

Wat zijn poké bowls toch te gek! Ze zijn gezond én erg lekker.

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

25

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

45

minutes

Wat heb ik nodig om deze poké bowl met krokante kip te maken?

 • Voor de sushirijst
 • 120 gram sushirijst

 • 2 tl rijstazijn

 • 0.5 tl suiker

 • Zout

 • Voor de krokante kip
 • 1 kipfilet

 • 1 ei

 • 75 gram paneermeel

 • Peper

 • Voor de srirachamayonaise
 • 2 el mayonaise

 • 1 tl sojasaus

 • 1 tl sesamolie

 • 2 tl srirachasaus

 • Voor de shitakes in sojasaus
 • 10 shitakes

 • 2 el mirin

 • 1 el sake

 • 2 el sojasaus

 • 1 el sesamolie

 • Overige
 • Geroosterde sesamzaadjes

 • 1 broccoli

Bereiding

 • Voor de sushirijst en wortelsalade
 • Bekijk voor extra foto’s en een uitgebreide beschrijving om perfecte sushirijst te maken dit recept. Hieronder de korte versie.

  Spoel de sushirijst af in een vergiet. Voeg toe aan een pan en doe er 200 ml water bij. Breng aan de kook. Roer door en zet de pit op de laagte stand. Laat voor 15 minuten staan met de deksel op de pan. Zet na 15 minuten het vuur uit. Haal de deksel van de pan en doe een theedoek over de pan. Doe de deksel er weer op. Op deze manier trekt het vocht dat nog in de sushirijst zit in de theedoek. Laat dit ook weer 15 minuten staan. Haal vervolgens de deksel van de pan en laat de rijst even rustig afkoelen.
 • Meng in een kom de rijstazijn, snufje zout en suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg dit toe aan de afgekoelde sushi rijst. Roer door met een natte pollepel van hout. Dit is belangrijk anders blijft meteen alle rijst aan je lepel plakken. Maak na iedere keer roeren de lepel weer nat onder de kraan.
 • Maak de wortelsalade, zoals hier beschreven. Zonder de Chinese kool.
 • Shitakes in sojasaus
 • Meng de mirin, sake, sojasaus en basterdsuiker in en pan. Zet de pan op het vuur en roer tot de basterdsuiker is opgelost. Breng aan de kook en voeg de shiitakes toe. Als het te dik wordt voeg je even wat water toe. Kook vervolgens in tot de saus een mooie dikte heeft. Roer af en toe zodat de shiitakes helemaal zijn bedekt met saus. Zet apart.
 • Srirachamayonaise
 • Meng de mayonaise, sesamolie, sojasaus en sriracha door elkaar.
 • Japanse broccoli
 • Snijd de broccoli. Stoom voor 5 minuten in een stoompan. Kook de broccoli als je geen stoofpan hebt. Doe de broccoli in een bakje en laat afkoelen. Meng ondertussen de sojasaus, rijstazijn en sesamolie. Meng dit met door broccoli.
 • Krokante kip
 • Snijd de kipfilet in stukjes. Maak op smaak met zout en peper. Breek een ei in een kom. Roer even door. Stroot het paneermeel in een andere kom. Haal ieder stukje kip door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit evt. nog een tweede keer als er niet voldoende paneermeel blijft zitten. Verwarm in een pan wat olie en bak de kip hierin in ca. 5 minuten rondom bruin.
 • Poké bowl vullen
 • Serveer in een kom alle componenten. Zelf vind ik het leuk als de rijst in het midden ligt en de rest er omheen. Bestrooi de poké bowl royaal met geroosterde sesamzaadjes. Je poké bowl is klaar. Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten en inspiratie?

Schrijf je dan hieronder snel in voor mijn nieuwsbrief! Ik deel hierin iedere week een weekmenu en één of meerdere heerlijke recepten van deze website.

Bekijk hier al mijn andere recepten of volg me op instagram of facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *