Categories
Avondeten Bijgerechten Japans Recept Salade

Japanse salade met kool en wortel

Ik ben gek op Japans koken. De keukenkastjes staan hier dan ook vol met allerlei mooie Japanse producten. Deze haal ik bij de toko. Bijvoorbeeld miso, sake, mirin, wasabi, dashi en katsuobushi (gedroogde tonijn). Met de juiste voorraad aan Japanse producten kan je heel veel lekkere gerechten maken. Zoals sushi, miso soep, Japanse gebakken rijst (yaki meshi) of shii-takes met ponzu saus. Vandaag maakte ik yaki meshi met geglaceerde zalm. Daarbij deze Japanse salade met Chinese kool, wortel, bosui, witte en zwarte sesamzaadjes en een heerlijke dressing. Ja echt, Chinese kool in Japanse salade. šŸ˜Ž

Als je een aantal ingrediƫnten niet hebt kan je deze eventueel weglaten. Sojasaus en goede mayonaise zijn wel een must. Zelf gebruiken we altijd de Belze Majoneis van Ton. Wat mij betreft ƩƩn van de lekkerste mayonaises die te koop is. De bekende Japanse Kewpie mayonaise is ook een aanrader. Ik maak op deze salade ook vaak een variant, waarbij ik de Chinese kool weglaat. Dan is het een lekkere Japanse wortelsalade. Mocht je geen rijstazijn hebben dan kan je dit vervangen voor gewone azijn. In plaats van zware sesamzaadjes kunnen meer witte natuurlijk ook.

Japanse salade met kool en wortel
Japanse salade met kool en wortel

Lees snel hoe je Japanse salade maakt!

Japanse salade met kool en wortel

Japanse salade met kool en wortel

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Totaal

50

minutes

Wat heb ik nodig om deze Japanse salade te maken?

 • 1 el mayonaise

 • 1 tl sake

 • 1 tl wasabipasta

 • 1 tl sesamolie

 • 0.5 el rijstazijn

 • 2 tl sojasaus

 • 0.5 tl (riet)suiker

 • 2 wortels

 • 0.5 Chinese kool

 • 2 bosuitjes

 • 1 el witte geroosterde sesamzaadjes

 • 1 el zware geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

 • Meng in een kom de mayonaise, rijstazijn, sake, wasabipasta, sesamolie, suiker en peper. Roer goed door tot een egale dressing ontstaat.
 • Snijd de chinese kool en was in een vergiet. Laat de chinese kool even uitlekken. Snijd ondertussen de bosui en rasp de wortel in reepjes. Rooster (indien dat nog niet is gedaan) de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
 • Doe de chinese kool, wortel en bosui in een saladeschaal. Meng de dressing door de salade en voeg de geroosterde sesamzaadjes toe. Eet smakelijk!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram en pinterest. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.