Categories
Avondeten Hoofdgerechten Recept Thais

Thaise mosselen met citroengras en kokosmelk

Aantal

2 personen

Voorbereiden

10 minuten

Kooktijd

20 minuten

Thaise mosselen

Zouden ze in Thailand mosselen eten? Ik heb echt geen idee. Wel weet ik dat onze eigen Zeeuwse mosselen heerlijk combineren met de Thaise smaken. In dit recept gebruik ik onder andere gember, citroengras, verse tomaten, knoflook, kokosmelk en koriander. Een ware smaak explosie!

Deze mosselen kan je uitstekend eten met een broodje. Wij maakte er flatbread bij. Dat kan je dan lekker dopen in de saus die bij de mosselen zit. Overigens heb ik na bereiding het restant van de saus bewaard. Deze gebruik ik later weer als bouillon om viscurry mee te maken. Dat is dus een tip!

Thaise mosselen met citroengras en kokosmelk
Thaise mosselen met citroengras en kokosmelk

Wat heb ik nodig om Thaise mosselen met citroengras en kokosmelk te maken?

Ingrediƫnten

 • 2 kilo mosselen

 • 5 verse tomaten

 • 4 sjalotjes

 • 3 teentjes knoflook

 • Kwart rode peper

 • 4 cm verse gember

 • 400ml kokosmelk

 • Bosje koriander

 • 2 stengels citroengras

 • Sap van een halve citroen

Bereiding

 • Ontvel de tomaten, zoals hier beschreven. Hak de tomaten als ze weer zijn afgekoeld in grove blokjes. Snijd de sjalot, rode peper, koriander, gember en knoflook fijn. Kneus de stengels citroengras.
 • Zet een pan op het vuur en doe hier wat olijfolie in. Voeg de sjalotjes toe en fruit ca. 1 minuut. Voeg nu ook de knoflook, rode peper, koriander en gember toe. Bak dit ook even mee. Voeg nu de gehakte tomaten, stengels citroengras, uitgeperste halve citroen en kokosmelk toe. Laat ca. 20 minuutjes lekker pruttelen met de deksel op de pan. De saus is goed als deze de gewenste dikte heeft bereikt. Haal als de saus goed is de stengels citroengras er weer uit (deze hebben hun smaak afgegeven).
 • Was ondertussen mosselen. Voeg ze (als de saus klaar is en de mosselen schoon) toe aan de pan. Kook voor ca. 7 minuten mee en schep af en toe om. Als alle mosselen zijn geopend is het klaar. Garneer met wat blaadjes koriander. En klaar zijn de Thaise mosselen. Geniet er van!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.