Categories
Avondeten Hoofdgerechten Recept

Limoncello pasta met tomatensaus en merguez worstjes

Aantal

2 personen

Voorbereiden

15 minuten

Kooktijd

25 minuten

Limoncello pasta

Een jaar gelden ongeveer las ik in delicious magazine over een heerlijk limoncello pasta recept. In dit recept werd tomatensaus gecombineerd met limoncello, mascarpone en merguez worstjes. Destijds heb dit limoncello pasta recept ook gemaakt. Toen had ik er iets teveel limoncello in gedaan waardoor het erg zoet werd. Nog steeds erg lekker maar wel te zoet! Inmiddels heb ik mijn eigen versie van dit recept ontwikkeld en behoort deze tot één van mijn favorieten! Hieronder lees je het recept.

Pasta met tomaten-limoncellosaus, creme fraiche, munt en merguez worstjes
Pasta met tomaten-limoncellosaus, creme fraiche, munt en merguez worstjes

Wat heb ik nodig om limoncello pasta met tomatensaus en merguez worstjes maken?

Ingrediënten

 • 150 gram spaghetti

 • 4 merguez worstjes

 • 4 el crème fraîche

 • 4 takjes munt

 • 4 verse tomaten

 • 2 sjalotjes

 • 2 teentjes knoflook

 • 1/4e van een rode peper

 • 3 el limoncello

 • 2 el extra vergine olijfolie

 • Rasp van een halve (bio) citroen

Bereiding

 • Ontvel de tomaten, zoals hier beschreven. Hak de tomaten als ze weer zijn afgekoeld in grove blokjes. Snijd de sjalot, rode peper, munt en knoflook fijn. Rasp de citroen.
 • Doe in een pan wat olijfolie om te bakken. Fruit hierin de sjalot en knoflook ongeveer 1 minuutje. Voeg vervolgens de rode peper en gesneden munt toe. Bak dit ook even mee. Voeg nu de blokjes tomaat toe. Kook dit in tot een mooie saus ontstaat. Voeg dan de limoncello toe. Pas op dat je niet teveel toevoegt. De saus slaat snel door naar te zoet. Proef anders tussendoor. Voeg nu ook 3/4e van de citroenrasp toe. Kook het geheel weer in tot een mooie saus. Als de saus te dik wordt voeg dan wat water toe.
 • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ook de merguez worstjes lekker bruin.
 • Giet de spaghetti af. Voeg de spaghetti toe aan de saus en roer door. Laat nog even kort doorverwarmen. Leg de spaghetti met de saus op een bord. Als je het leuk vindt kan je de opmaak wat mooier maken door er een nestje van te maken. Pak dan een grote vleesvork en opschelepel en draai een groot nestje. Leg deze op het bord en doe wat crème fraîche in het midden. Bestrooi de pasta met olijfolie, het restant van de citroenrasp en wat losse blaadjes munt. Leg de merguez worstjes er naast. En geniet! Geniet van de heerlijk smaken limoncello pasta!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.