Categories
Indiaas Kruidenmix Recept

Chaat masala

Aantal

4 personen

Voorbereiden

5 minuten

Chaat masala maken

Wil je zelf chaat masala maken? In deze post beschrijf ik hoe je dat doet. En welke ingrediënten benodigd zijn. Maar ook waarmee je moeilijk vindbare ingrediënten kan vervangen. Zoals mangopoeder en ajwain.

Wat is chaat masala?

Chaat masala is een kruidenmix. Het wordt veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Chaat masala wordt in India over allerlei kleine hapjes gestrooid. Die kleine hapjes worden chaat genoemd. Verder wordt chaat masala gebruikt om vleesgerechten te marineren. Zo heb ik er zelf een kipfilet mee gekruid. En ook krokante aardappels met yoghurt en kroiander-chutney heb ik er mee gekruid. Je kan er veel kanten mee op wat dat betreft. De samenstelling van chaat masala kan verschillen. Maar er zit in ieder geval koriander, komijn, gedroogde rode peper en garam masala in. Verder zit er meestal ook ajwain en mangopoeder in.

Ajwain en mangopoeder

Ajwain is een kruid dat wordt gebruikt in de keuken van het Midden-Oosten en India. De smaak heeft wat weg van tijm, karwij of oregano maar dan sterker. Zelf had ik het niet in huis. Ik heb het daarom vervangen voor oregano. In chaat masala kan je ook mangopoeder gebruiken. Ik heb dit vervangen door citroengraspoeder (sereh). Beide zijn goede alternatieven. Heb je de ingrediënten wel? Gebruik ze dan in plaats van het alternatief..

Chaat Masala
Chaat Masala

Wat heb ik nodig om chaat masala te maken?

Ingrediënten

  • 2 el koriander

  • 1 el komijn

  • 1/2 tl oregano (of ajwain)

  • 1 el gedroogde chilivlokken

  • 1/2 tl citroengraspoeder (of mangopoeder)

  • 2 tl garam masala

  • 1/2 tl peper

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en roer goed door.
  • Serveer bij jouw favoriete gerecht en geniet!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.