Categories
Avondeten Recept Visgerecht Voorgerechten

Geroosterde prei met zalmkaviaar, warmgerookte zalm, peterselie-olie en karnemelksaus

Heb je zin om culinair uit te pakken? Dan is deze geroosterde prei met zalmkaviaar, warmgerookte zalm en karnemelksaus wel echt een aanrader! Het is een topgerecht. Maar ook weer niet zo ingewikkeld te maken. De karnemelksaus geeft een heerlijke frisse smaak aan het gerecht. Terwijl de peterselie-olie en bieslook het lekker kruidig maken. En natuurlijk de ziltige smaken van de zalmkaviaar en warmgerookte zalm! Een perfect voorgerechtje. Of als je het zo doet als ik. Serveer dan twee bordjes per persoon. Dan is het voldoende voor een hoofdgerecht.

Geroosterde prei met zalmkaviaar, warmgerookte zalm en karnemelksaus
Geroosterde prei met zalmkaviaar, warmgerookte zalm en karnemelksaus

Wat heb ik nodig om geroosterde prei met zalmkaviaar, warmgerookte zalm en karnemelksaus te maken?

 • 2 preien
 • Bosje peterselie
 • Bosje bieslook
 • 100 ml olijfolie
 • 100 gram zalmkaviaar
 • 250 gram warmgerookte zalm
 • 200 ml karnemelk
 • Sap van een halve citroen
 • Peper

Bereiding

 1. Rooster de prei op de bbq of onder de grill in de oven. Het maakt niet uit als de buitenkant zwart wordt. Deze haal je er later gewoon af. Rooster de prei ongeveer 15 minuten. Laat daarna nog zachtjes garen in aluminiumfolie.
 2. Maak ondertussen de peterselie-olie. Snijd een handje peterselie af. Blancheer ca. 30 seconden in kokend water. Giet af en laat meteen afkoelen in ijswater. Meng samen met de olijfolie in de keukenmachine. Meng tot een mooie groene olie. Druk de olie door een doek. Zodat er een heldere groene olie ontstaat.
 3. Hak de bieslook. Meng samen met de karnemelk en sap van de citroen. De karnemelksaus is klaar!
 4. Snijd de prei in delen van ca. drie cm. Het snijden van de prei is lastig op het bord. Dus zorgt dat aan tafel de prei niet hoeft te worden gesneden.
 5. Leg op ieder (diep) bord een aantal stukjes prei. Schenk de karnemelksaus in het bord. Doe stukjes warmgerookte zalm tussen de prei. Voeg ook de zalmkaviaar toe. Druppel de peterselie-olie over het gerecht. Garneer met verse peterselie. En maak op smaak met peper. Enjoy!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.