Categories
Avondeten Hoofdgerechten Lunch Recept

Truffelburger

Truffelburger klinkt dat nou niet heerlijk?

Een broodje hamburger maken blijft leuk. Heerlijk om te eten in het weekend of als lunch. Maar wat dacht je dan van deze triple truffelburger? Echt bij uitstek een topper voor de herfst en de winter. Maar eerlijk gezegd kan ik deze wel het hele jaar door eten. Op deze burger zit truffelmayonaise. Maar ook gesmolten truffelkaas. En om het geheel nog iets lekkerder (en decadenter) te maken ook nog verse truffel! Deze truffelburger bedacht ik omdat we nog wat restjes verse truffel over hadden. Verse truffel kocht ik hier online. Ik had de de zwarte herfsttruffel (Tuber Uncinatum Vitt). Naast de drie soorten truffel voeg ik ook nog gebakken champignons, rode ui en komkommer toe.

Single, double of triple truffel

Dit gerecht is trouwens ook heerlijk als hem gewoon single of double truffel maakt. Als basis zou ik in ieder geval altijd de truffelmayonaise aanhouden. De rest is optioneel. Maar maakt wel dat hij onderscheidend is van de meeste andere burgers. Dus als je echt wil uitpakken zou ik hem gewoon met alle drie maken. 🤤

Truffelburger

Truffelburger

Een overheerlijke truffelburger met drie keer truffel. Truffelkaas, truffelmayonaise en verse truffel!

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

25

minutes

Wat heb ik nodig om de truffelburger te maken?

 • 2 hamburgers

 • 4 plakjes truffelkaas

 • 10 gram geschaafde verse truffel

 • 3 el truffelmayonaise

 • 1 rode ui

 • Kwart komkommer in schijfjes

 • 6 champignons

 • 2 harde witte bollen met sesam

 • 3 el olijfolie

Bereiding

 • Snijd de komkommer in schijfjes en de rode ui in ringen. Schaaf de plakjes truffelkaas en de verse truffel. Snijd de witte bollen open en bestrijk alvast aan beide kanten met truffelmayonaise.
 • Bak de hamburgers in een pan met een beetje olijfolie. Bak eerst de ene kant mooi bruin en draai de burgers dan om. Leg op de al gebakken kant ook de plakjes truffelkaas. Deze smelt vervolgens over de burger heen.
 • Bak ondertussen ook de rode uien ringen op een laag vuurtje in wat olijfolie.
 • Leg wanneer de hamburgers klaar zijn ze op de witte bol met truffelmayonaise. Doe daar over de gebakken champignonsen rode uien. Doe daar op de geschaafde verse truffel en komkommer. En klaar is je triple truffelburger. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.