Categories
Avondeten Hoofdgerechten Recept Vegetarisch Voorgerechten

Vegetarische paddenstoelen tartaar met hazelnoten

Iedereen kent wel de steak tartare. Heerlijk mals vlees. Mooi op smaak gebracht. Vaak met een eierdooier er op. Vandaag maakte ik hier een vegetarische variant van. Een vegetarische paddenstoelen tartaar dus. Met rode miso, sinaasappelrasp, gefrituurde selderij en geroosterde hazelnoten. Wauuuw! En de tartaar was echt lekker. In dit recept combineer ik diverse smaken. Namelijk de mooie smaken van paddenstoelen met sinaasappel, selderij en hazelnoot. Een even verrassende als heerlijke combinatie. Bij dit alles serveerde ik een zuurdesembrood met selderijboter. Als je dit zo ziet. Waar hebben we dan nog vlees voor nodig?

Hier nog een ander perspectief op deze (vind ik) mooie tartaar.

Lees snel hoe je de vegetarische paddenstoelen tartaar maakt!

Vegetarische paddenstoelen tartaar met miso en sinaasappelrasp

Vegetarische paddenstoelen tartaar met miso en sinaasappelrasp

De bekende steak tartaar maar dan de vegetarische variant gemaakt met paddenstoelen.

5 from 2 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

20

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

40

minutes

Wat heb ik nodig om de vegetarische paddenstoelen tartaar te maken?

 • 500 gram paddenstoelen-melange

 • 1 teentje knoflook

 • 50 gram roomboter

 • 1 el rode miso

 • 1 sinaasappel

 • 1 bosje selderij

 • 2 el geroosterde hazelnoten

 • zout

 • peper

Bereiding

 • Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes. Houd een aantal mooie paddenstoelen apart voor de garnering. Vegetarische paddenstoelen tartaar gesneden
 • Meng in een kom de boter, rode miso, knoflook en rasp van een halve sinaasappel. Mix goed door elkaar.Meng boter, rode miso, sinaasappelrasp en knoflook voor vegetarische paddenstoelen tartaat
 • Bak de gesneden paddenstoelen in een droge koekenpan. Voeg tegen het eind het botermengsel toe en roer tot dit goed is verdeeld. Maak op smaak met zout en peper. Laat vervolgens de paddenstoelen afkoelenPaddenstoelen bakken voor tartaar
 • Plaats een kookring op het bord en doe hierin de paddenstoelen. Stamp een beetje aan zodat het geheel stevig is.vegetarische tartaar in kookring
 • Bak ondertussen de paddenstoelen die je voor de garnering gaat gebruiken. Hak ook de hazelnoten in twee stukken. Mochten ze nog niet zijn geroosterd doe dat dan eerst even in een koekenpan. Snijd een tiental selderijblaadjes af. Zet een pan op het vuur met een laagje olijfolie. Frituur de selderij blaadjes hierin enkel seconden. Laat uitlekken en krokant worden op een stuk keukenpapier. Verwijder de kookring en garneer de vegetarische paddenstoelen tartaar met de resterende paddenstoelen, geroosterde hazelnoten, gefrituurde selderijblaadjes en wat verse selderij. De tartaar is nu klaar. Geniet er van!Vegetarische paddenstoelen tartaar

One reply on “Vegetarische paddenstoelen tartaar met hazelnoten”

Super lekker en verrassend recept! Echt een aanrader 🙂 Ik heb de verhoudingen iets aangepast. Er mogen van mij meer champignons in. Verder heb ik er aardappeltoefjes bij geserveerd. Heerlijk hoofdgerecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.