Categories
Avondeten Hoofdgerechten Recept Voorgerechten

Couscous met Marokkaanse kip, feta en kikkererwten

Oh yeah, vandaag deze heerlijke couscous met Marokkaanse kip gemaakt. Weet je wat ik echt schandalig lekker vindt in dit recept? Dat zijn de gestoofde rode uitjes met ras el hanout. Sowieso kwam ik er vandaag achter dat ras el hanout één van mijn favoriete kruidenmixen ooit is! Ook de Marokkaanse kip in dit recept maak ik hiermee op smaak. Goed gebakken in een rvs pan wordt deze heerlijk krokant. Wel belangrijk om dan kippendij te gebruiken. Deze geven wat meer smaak. Bovendien is kippendij iets meer aan de vette kant. Naar mijn mening komt dat goed uit in dit gerecht.

Ras el hanout

Ras el hanout is een kruidenmix. Vooral bekend uit de Arabische keuken. Ras al hanout betekent “het beste van de winkel”. Traditioneel het beste wat er op dat moment te krijgen was. De samenstelling is hierdoor niet altijd hetzelfde. Maar dat maakt helemaal niet uit. Lekker is het sowieso!

Meestal zit er in ras el hanout in ieder geval kaneel, kardemom, kurkuma, kruinagel, gember, peper, nootmuskaat, galangawortel, piment en foelie. Uiteraard kan je het ook zelf maken door de kruiden te mixen.

Couscous met Marokkaanse kip, feta, kikkererwten en geroosterde amandelen
Couscous met Marokkaanse kip, feta, kikkererwten en geroosterde amandelen

En verder?

Naast al dit lekkers ook nog geroosterde amandelen. Uiteraard feta. Wat mij betreft altijd een must in combinatie met couscous. Kikkererwten zitten er ook in. Super lekker! Last but not least wat peterselie om te garneren. Citroensap en goede olijfolie.

Echt een topper dit recept. Ik kan het alleen maar aanraden! Je kan het trouwens zowel warm als koud eten. Zelf vind ik warm lekkerder. Maar als je het koud eet is het in principe een mooie couscoussalade. Ook niet te versmaden.

Lees snel hoe je de couscous met Marokkaanse kip maakt!

Couscous met Marokkaanse kip, feta en kikkererwten

Couscous met Marokkaanse kip, feta en kikkererwten

Een heerlijke couscous met Marokkaanse kip, feta, rode ui met ras el hanout, kikkerewten en geroosterde amandelen.

4 from 2 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

20

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

40

minutes

Wat heb ik nodig om couscous met Marokkaanse kip te maken?

 • 2 kippendijen

 • 120 gram couscous

 • 1 rode ui

 • 100 gram kikkererwten (uit blik)

 • 100 gram feta

 • 4 tl ras el hanout

 • 20 gram amandelschaafsel

 • 1 tl pul biber (chilivlokken)

 • 1 tl knoflookpoeder

 • 1 bosje peterselie

 • 0.5 blokje kippenbouillon

 • 140 ml water

 • 1 citroen

 • olijfolie

 • zout

Bereiding

 • Kruid de kippendijen met 2 tl ras el hanout, knoflookpoeder, pul biber (ookwel chilivlokken) en wat zout. Bak krokant in een koekenpan.
 • Rooster ook het amandelschaafsel tot het mooi bruin kleurt.
 • Snijd de rode ui in tweeën. Snijd vervolgens in halve ringetjes. Stoof de rode ui ringetjes in op laag vuur in een koekenpan gedurende ca. 10 minuten. Maak vervolgens op smaak met 2 tl ras el hanout.
 • Verwarm de kikkererwten in een pannetje. Snijd de feta in blokjes. Hak de peterselie.
 • Breng140 ml water aan de kook met een half blokje kippenbouillon. Zet als het kookt het vuur uit en voeg de couscous toe. Wacht vijf minuten en roer dan door met goede olijfolie. Pers de citroen uit en meng het sap door de couscous. Doe nu ook het grootste gedeelte van de rode ui, peterselie, Marokkaanse kip, geroosterde amandelen en kikkererwten door de couscous. Houd de rest achter voor de garnering.
 • Doe de couscous op een diep bord. Garneer mooi met de rest van de rode ui, kikkererwten, geroosterde amandelen, de feta, Marokkaanse kip en gehakte peterselie. Het gerecht is klaar. Tijd om te gaan genieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.