Categories
Review

Plant B review en evaringen – gezonde vegan maaltijden

Het liefst ben ik natuurlijk de hele dag bezig in de keuken en kook ik super lekker en uitgebreid. Maar op een drukke dag heb zelfs ik soms net iets minder tijd. Hoe handig is het dan om binnen no-time een gezonde vegan maaltijd op tafel te zetten? Plant B bedacht hiervoor een geniaal concept. Namelijk allemaal heerlijke en gezonde vegan diepvriesmaaltijden die je thuis super snel en simpel klaar maakt. In dit artikel deel ik mijn Plant B review en ervaringen met een aantal van de maaltijden.

Plant B review vegan Indian Pumpkin Curry
Plant B review vegan Indian Pumpkin Curry

De maaltijden van Plant B worden bereid door chefs en direct ingevroren. Er wordt gebruik gemaakt van een shockvriezer die de verse ingrediënten binnen 2 minuten tot -40°C bevriest. Zo blijven de voedingsstoffen, smaak en textuur goed behouden.

De maaltijden krijg je makkelijk en snel thuis gestuurd. Dit gaat met gekoelde transport waardoor alles netjes bevroren binnenkomt. Alle maaltijden zijn super leuk verpakt en de instructies op de verpakking zijn duidelijk. Leuk is dat Plant B ook nog suggesties geeft hoe je het gerecht nog lekkerder kan maken! Bijvoorbeeld door zelf nog verse koriander, limoen, avocado of gebakken uitjes toe te voegen aan het gerecht. Eenmaal in huis kan je de vegan diepvriesmaaltijden makkelijk en snel opwarmen. In mijn geval in de oven. Het kan ook in de magnetron maar die heb ik niet.

Plant B verpakkingen
Plant B verpakkingen

Vegan maaltijden

Plant B staat overigens voor Plant Based. Omdat wat ze aanbieden 100% vegan en dus plantaardig is. De maaltijden van deze start-up uit Amsterdam zijn daarmee niet alleen gezond maar ook nog eens verantwoord. Wat wil een mens nog meer?

In samenwerking met Plant B mocht ik voor deze review vier maaltijden uitproberen. Namelijk Indian pumpkin curry, chili con amor, soba satay rainbow noodles en super fly pad thai. Klinkt fancy toch? Nou om alvast vooruit te lopen op de feiten. Zo smaakt het ook! Ze hebben bij Plant B goed hun best gedaan om leuke , verrassende en lekkere maaltijden te maken. Onderstaand kan je lezen wat ik van de vegan maaltijden vond en en welke mijn favorieten zijn.

Korting bij Plant B

Voor je verder leest heb ik nog een leuke aanbieding voor je. Mocht je enthousiast zijn geworden over Plant B dan kan je met de code ninja15 nu bestellen met maar liefst 15% korting. Dus waar wacht je nog op? Check snel in de Plant B vegan shop welke maaltijd jou het lekkerst lijkt!

Indian pumpkin curry

Het eerste gerecht dat ik heb geproefd was de Indian pumpkin curry. Dit was voor mij meteen een schot in de roos. 🎯 De curry is lekker romig en heeft een beetje pit. Hij is gevuld met stukjes pompoen, kikkererwten en cherry tomaatjes. De smaak van kokos komt goed naar voren. Zoals dat hoort bij een mooie Indiaase curry!

Plant B review vegan Indian Pumpkin Curry van bovenaf
Plant B review vegan Indian Pumpkin Curry van bovenaf

Het allerlekkerste en ook verrassende aan de Indian Pumpkin curry van Plant B vond ik de spelt. Eerlijk gezegd had ik het nog nooit zo gegeten. Maar dat was echt lekker! Dus ik heb zelfs nog ideeën opgedaan om in mijn eigen gerechten ook te gebruiken. Spelt zorgt voor een mooie textuur in het gerecht. Het heeft nog een fijne bite wat zorgt voor een goede balans met de curry. Naast de spelt zitten er ook nog lekkere stukjes tempeh in. Zelf voegde ik wat limoen en koriander toe om het gerecht helemaal af te maken. Al met al was de Indian pumpkin curry echt super lekker! Kudos voor Plant B dus.

Plant B vegan Pumpkin Curry closeup
Plant B vegan Pumpkin Curry closeup

Chili con amor

Als tweede gerecht voor deze Plant B review ging ik aan de slag met de chili con amor. Ook deze was echt erg lekker. In deze chili zitten geroosterde blokjes zoete aardappel, zwarte bonen, gerookte chili, groene jalapeño en paprika. Het gerecht heeft een mooie balans tussen pittig en zoet.

Plant B review vegan chili con amor
Plant B review vegan chili con amor

De chili wordt gecombineerd met lekkere groene rijst. Die overigens verrassend goed uit de oven kwam. De rijst had nog mooie textuur om zo een uitstekende combinatie te vormen met de chili. Ook bij de chili stond weer een leuke tip op de verpakking. Namelijk om zelf avocado toe te voegen. Dit zorgt voor nog wat extra romigheid in het gerecht. Super! Naast de avocado voegde ik ook nog limoen en mijn zelf ingemaakte jalapeño pepers toe. Mocht je ook ingemaakte jalapeño’s hebben liggen dan raad ik dit echt aan. Voor mij maakte het dit gerecht helemaal af. Chili con amor van Plant B is wat mij betreft ook helemaal goedgekeurd. ✅

Soba satay rainbow noodles

Soba noodles zijn Japanse boekweit noodles. Ik gebruik ze zelf ook regelmatig. Ze zijn zowel koud als warm lekker. Plant B heeft de Japanse soba noodles voor dit gerecht gecombineerd met vegan saté, rauwkost, babymais en lekkere Balinese pindasaus. Het is bij dit gerecht wel opletten dat je hem niet te lang in de oven doet. Vooral de pindasaus heeft de neiging om dat een beetje op te drogen. Hierdoor kan je de saus minder goed mixen met de rest van de noodles. Wat natuurlijk zonde is. Let hier dus op. De rauwkost heeft nog een mooie bite wat zorgt voor de nodige structuur in het gerecht. In vergelijking met de rijst en spelt uit de curry en chili vond ik zelf de noodles iets minder geschikt om op te warmen. Maar dit is een persoonlijke voorkeur. Probeer het dus vooral zelf uit!

Plant B review vegan soba satay noodles
Plant B review vegan soba satay noodles

Super fly pad thai

Het laatste gerecht dat ik heb uitgetest van Plant B is de super fly pad thai. Een echte Thaise klassieker natuurlijk! Als ik Thais bestel kom ik regelmatig uit bij dit gerecht. Ik kan wel zeggen dat ik dus een echte pad thai fan ben!

De pad thai van Plant B bestaat uit rijstnoedles, roertofu, tamarinde-knoflooksaus, koriander en paprika. Roertofu heeft wel wat weg van een roerei en is verrassend! Het gerecht is verder een goede balans zoete en hartige smaken. Qua noedels had ik hier dezelfde ervaring als bij de rainbow satay. Opgewarmde noedels zijn niet mijn favoriet helaas.

Mijn favorieten uit de Plant B review

Na mijn bovenstaande verhaal lijkt het mij wel duidelijk wat mijn favorieten zijn uit deze Plant B review toch? Uiteraard de Indian pumpkin curry en chili con amor! Deze gerechten doen niks onder voor het gewoon vers zelf thuis maken. Maar dan zonder dat je er iets voor hoeft te doen! Super handig. Helaas heb ik (nog) geen andere gerechten van Plant B kunnen proberen. Maar ik ben er van overtuigd dat er vast meer van dit soort pareltjes tussen zitten. Mocht ik er nog meer proberen dan houd ik jullie op de hoogte via mijn Instagram!

Plant B verpakkingen in diepvries
Plant B verpakkingen in diepvries

Prijs en abonnement

De diepvriesmaaltijden kosten in de vegan shop van Plant B 8,32 euro per stuk. Dit is voor een normale portie. Je kan ook nog kiezen voor een XXL variant (wow!). Daarvan zijn de kosten 11,07 euro. Je dient vervolgens minimaal zes maaltijden te kiezen. Je kan daarna kiezen voor eenmalig bestellen of een abonnement. Bij het abonnement krijg je eens in de zoveel weken (afhankelijk van je voorkeur) de maaltijden thuis gestuurd. Als je een abonnement neemt krijg je overigens 10% korting. En met de code ninja15 krijg je zelfs 15% korting bij Plant B.

Het is niet super goedkoop. Aan de andere kant als je zelf alle ingrediënten moet kopen ben je zeker meer kwijt. Maar eerlijk is eerlijk dan maak je natuurlijk ook wel veel meer in één keer. Aan de andere kant zijn de gerechten natuurlijk mooi op maat voor 1 persoon. Wat verspilling van voedsel tegen gaat. En niet onbelangrijk je bespaart veel tijd. En tijd is geld. 😉

Plant B review, the end

Aan al het moois komt een einde. Zo ook aan deze Plant B review. Hopelijk hebben jullie wat aan het lezen van mijn ervaringen. Overall ben ik zeer positief over het concept van Plant B. Als je eenmaal een aantal favorieten hebt dan staat er binnen no-time een gezonde vegan maaltijd op tafel. Voor mij zijn de Indian pumpkin curry en chili con amor de absolute winnaars van deze review. Deze ga ik zeker vaker eten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.