Categories
Nagerechten Recept

Aardbeienpudding

Aantal

4 personen

Voorbereiden

15 minuten

Kooktijd

15 minuten

Bij de lokale melkboer hadden we een mooie fles aardbeienmelk gehaald. Hiermee heb ik een lekkere aardbeienpudding met aardbeiensaus gemaakt. Jaaa, hoe meer aardbei hoe beter! šŸ“

In plaats van aardbeienmelk kan je ook zelf melk mengen met gepureerde aardbeien. Nadat de aardbeienpudding is opgestijfd in de koelkast kan je hem versieren met de aardbeiensaus, wat losse aardbeien en evt. een blaadje basilicum. De saus zelf kan je evt. ook nog aanpassen door er bijvoorbeeld wat gesneden basilicum doorheen te doen. Basilicum en aardbei is sowieso een hemelse combinatie natuurlijk!

aardbeienpudding
Aardbeienpudding

Wat heb ik nodig om aardbeienpudding te maken?

Ingrediƫnten

  • 500 ml aardbeienmelk

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 5 gelatine blaadjes

  • 12 aardbeien

  • Kwart citroensap

  • 2 tl suiker

Bereiding

  • Kook de aardbeienmelk met twee zakjes vanillesuiker. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken. Haal na ca. 10 minuten de aardbeienmelk van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe. Roer goed door tot de blaadjes volledig zijn opgelost. Schenk het mengsel in een bakje, dek af en laat opstijven in de koelkast.
  • Maak ondertussen de aardbeiensaus door acht gehalveerde aardbeien met 2 tl suiker en een klein beetje water op te zetten. Laat dit geheel even pruttelen, totdat de aardbeien zijn structuur verliezen en de saus voldoende is ingekookt. Pureer het mengsel met een staafmixer en laat afkoelen.
  • Laat de aardbeienpudding ongeveer 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer hem met de saus,

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram en pinterest. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.