Categories
Tips

Paneren zonder ei

Paneren zonder ei. Ja dat kan! Er bestaat een goed (vegan) alternatief. Laatst was ik een heerlijk gerecht aan het bereiden. Namelijk deze zalm met sesamkorst, parelcouscous, shiitake en peultjes. Maar ja wat heb je nodig voor een mooie sesamkorst? Ei, juist ja. En toen kwam ik er natuurlijk achter dat we geen ei meer hadden. Dom, dom. Dus toen dacht ik kan, kan ik paneren zonder ei? Want het ei zorgt juist voor goede hechting van het paneermeel aan het vlees of vis. Gelukkig bleek dat mogelijk en het werkte perfect! Bijkomend voordeel is dat deze variant ook nog veganistisch is. Dus als je als veganist eens wil paneren dan kan dat ook. Ik was er zelf niet bekend mee. Dus ik dacht ik deel het even.

Paneren zonder ei
Paneren zonder ei

Paneren zonder ei

Het enige wat je nodig hebt als vervanger voor ei is bloem, maizena en water. Per ei dat je zou willen vervangen 25 gram bloem, 6 gram maizena en 50 ml water om precies te zijn. In het recept hieronder houd ik het vervangen van 2 eieren aan. Maar door het aantal eieren aan te passen veranderen de ingrediƫnten ook mee. Zo maak je de perfecte eiervervanger om toch te kunnen paneren. En het werkt echt goed. Ik merkte helemaal geen verschil tussen deze wijze en die met ei!

Lees snel hoe je een lekker gepaneerd laagje kan krijgen met dit alternatief voor ei!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! šŸ˜Ž

Paneren zonder ei

Paneren zonder ei

4 from 11 votes
Aantal

2

eieren vervangen
Voorbereiden

5

minutes
Totaal

5

minutes

Wat heb ik nodig om deze ei vervanger voor paneren te maken?

  • 50 gram bloem

  • 12 gram maizena

  • 100 ml water

Bereiding

  • Doe alle ingrediĆ«nten in een schaaltje en meng goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
  • Verder gebruik je voor het paneren gewoon dezelfde hoeveelheden bloem en paneermiddel als je gewend bent. Paneren doe je door bijvoorbeeld groente, vlees of vis achtereenvolgens door bloem, de ei vervanger en het paneermiddel (bijvoorbeeld paneermeel, panko of broodkruim) te halen. Mocht de korst niet meteen dik genoeg zijn, dan kan je dit nogmaals herhalen. Zover ik heb kunnen proberen werkt dit voor iedere gerecht! Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.