Categories
Avondeten Bijgerechten Recept Salade

Koolrabi salade met komkommer en yoghurtdressing

Koolrabi is een groente die we vaak ins ons biologische groentepakket krijgen. Maar wat moet je er nu eigenlijk mee maken? Deze keer probeerde ik deze koolrabi salade met komkommer en yoghurtdressing. En het was echt lekker! De salade maak ik op smaak met yoghurt, witte wijnazijn, een beetje mayonaise, knoflook en mosterd. De salade heb ik nog een beetje opgeleukt met zwarte sesamzaadjes.

Wij aten de salade overigens met gekookte aardappels, karbonade en jus. Een simpele maar heerlijke combinatie.

Enjoy!

Koolrabi salade met komkommer en yoghurtdressing
Koolrabi salade met komkommer en yoghurtdressing

Lees snel hoe je koolrabi salade met komkommer en yoghurtdressing maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Koolrabi salade met komkommer en yoghurtdressing

Koolrabi salade met komkommer en yoghurtdressing

4 from 6 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

15

minutes
Totaal

15

minutes

Wat heb ik nodig om koolrabi salade met komkommer en yoghurtdressing te maken?

  • 1 koolrabi

  • 0.5 komkommer

  • 4 el yoghurt

  • 1 el mayonaise

  • 1 teentje knoflook

  • 1 tl mosterd

  • 2 el witte wijnazijn

  • 2 el zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  • Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, (uitgeperste) knoflook, witte wijnazijn en de mosterd tot een gladde dressing. Maak de dressing op smaak met peper en zout. Schil de koolrabi en rasp in mooie grove stukjes. Meng de geraspte koolrabi nu door de dressing.
  • Rooster de zwarte sesamzaadjes kort in een droge koekenpan. Snijd een stuk van de komkommer en schaaf met een kaasschaaf hier mooie en brede slierten van. Rol de slierten op en plaats deze op de geraspte koolrabi. Herhaal dit tot je voldoende komkommer hebt naar je zin. Doe er nog wat peper en zout op en garneer met de zwarte sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.