Categories
Avondeten Hoofdgerechten Italiaans Recept Schaaldieren

Knoflook spaghetti met vongole

Knoflook spaghetti met vongole. Dit heerlijke gerecht vond ik op de website heerlijkehappen.nl van Francine. Op haar website zijn meer dan 800 recepten te vinden. Francine is zo lief om mij met regelmaat van eerlijke en goede feedback te voorzien. Een foto die teveel bewerkt is. Boekentips voor betere fotografie. Te weinig diepte in de foto of spelfouten in een recept. Zo maar een greep uit de adviezen die ik al kreeg tijdens mijn ontdekkingsreis als foodblogger.

Knoflook spaghetti

Op instagram stelde ik voor om eens een recepten-uitwisseling te doen. Iets wat ik altijd super leuk vindt. Het daagt je toch uit om weer eens wat anders te proberen. Of anders te koken. Francine maakte bijvoorbeeld deze geweldige vitello salade op basis van mijn recept voor vitello tonnato met pesto. Zelf ben ik uren bezig geweest om alle lekkere recepten op haar website door te spitten. Maar uiteindelijk kwam ik uit bij vongole. Ondanks dat het nu winter is kreeg ik meteen zin in de zomer. 🌞 Ik ging dus aan de slag het recept voor knoflook spaghetti met vongole. Wat een hele lekkere toevoeging is in dit recept zijn de zongedroogde tomaatjes. Zelf maak ik altijd graag de tomatensaus met verse tomaten. Dus dat deed ik voor dit recept ook.

Ik gebruikte 1 kilo vongole. Je zou (voor 2 personen) aan 500 gram ook wel genoeg hebben. Maar ik kon bij de visboer alleen 1 kilo krijgen. Ach, een beetje extra vongole is ook zeker geen straf! 😅

Knoflook spaghetti met vongole
Knoflook spaghetti met vongole

Hoe maak ik vongole schoon?

Vongole bevatten vaak wel wat zand. Het is dus noodzakelijk om ze goed schoon te maken. Doe hiervoor vijf uur van te voren de vongole al in water met ruim zout. Door dat de vongole in zout water zitten zullen ze open gaan. Het meeste zand gaat er dan vanzelf uit. Spoel ze daarna onder stromend water nog goed uit.

Knoflook spaghetti met vongole
Knoflook spaghetti met vongole

Lees snel hoe je knoflook spaghetti met vongole maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Knoflook spaghetti met vongole

Knoflook spaghetti met vongole

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

20

minutes
Kooktijd

35

minutes
Totaal

55

minutes

Wat heb ik nodig om knoflook spaghetti met vongole te maken?

 • 160 gram spaghetti

 • 1 kilo vongole

 • 3 verse tomaten

 • 1 rode peper

 • 8 zongedroogde tomaten op olie

 • 100 ml witte wijn

 • 4 teentjes knoflook

 • peterselie

 • olijfolie

 • zout

 • peper

Bereiding

 • Was de vongole door ze ruim van te voren (het liefst een aantal uur) in water te leggen met ruim zout. De vongole gaan open en spugen het meeste zand al uit. Spoel vervolgens af onder de kraan. Schelpen die niet sluiten wanneer je er op tikt gooi je weg. Zet de rest apart voor later.
 • Ontvel de tomaten zoals hier beschreven.
 • Snijd de rode peper en zongedroogde tomaat in stukjes. Snijd ook de peterselie.
 • Zet een koekenpan op het vuur met olijfolie. Voeg hieraan de rode peper toe. Pers ook de knoflook uit en voeg toe.
 • Blus de knoflook en rode peper met de witte wijn. Hak de ontvelde tomaten in stukjes en voeg toe aan de pan met knoflook, rode peper en wijn. Voeg ook de stukjes zongedroogde tomaat toe. Laat dit rustig doorkoken tot een mooie saus ontstaat. Dit kan wel een half uurtje duren.
 • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Voeg ongeveer 5 minuten voor de spaghetti klaar is de vongole toe aan de koekenpan met tomatensaus. Hussel goed door. Na enige tijd gaan alle schelpjes open.
 • Giet de spaghetti af en meng door de pan met vongole en tomatensaus. Voeg ook 2/3e van de peterselie toe. Houd de rest apart voor de garnering.
 • Schep de spaghetti met vongole op een bord. Garneer met de peterselie. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.