Categories
Avondeten BBQ Hoofdgerechten Recept

Taco’s met pulled chicken, whisky barbecuesaus en rode kool pickles

Dit recept heeft zoveel elementen die ik leuk vindt. Zoals, lekker bbqen. Rode kool inmaken en zelf barbecuesaus maken. Zo bedacht ik deze heerlijke taco’s met pulled chicken, whisky barbecuesaus en rode kool pickles. Briljant hoe goed sommige ideeën bij elkaar kunnen komen. Dit recept begon vanuit de beschikbare groenten in ons biologische groentepakket. Deze week dus rode kool. Leuk idee om hier een keer pickles van te maken. Kortom inmaken met azijn, suiker, water en zout.

Maar wat eet je er dan bij? Al snel kwamen we op één van onze favorieten. Pulled chicken van de bbq. Bijvoorbeeld deze variant met cola bbqsaus die ik eerder al met jullie deelde. Maar ik maak graag altijd weer iets nieuws. Dus ging ik voor een barbecuesaus met de stevige smaak van whisky. Waar ik overigens single malt whisky voor gebruikte. Daarmee scoor ik geen punten bij de echte whiskyliefhebber. Aan de andere kant als het lekkerder is om te drinken. Dan is het waarschijnlijk ook lekkerder in je eten. Toch?

Enfin, het zou een broodje met pulled chicken en rode kool pickles gaan worden. Lekker! Maar dan mis ik eigenlijk nog iets krokants. Dat loste ik op door het broodje aan te passen naar een krokante taco. Natuurlijk zijn dit niet de echte Mexicaanse taco’s. Het zijn eigenlijk meer nachos in de vorm van een taco. Maar dat maakt helemaal niet uit. Want dat werkt juist perfect in dit recept.

Het geheel wordt afgemaakt met cherry tomaatjes, komkommer en kaas. Eenmaal aan het eten bleken alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. Wat een super lekker gerechtje is dit! Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij.

Taco's met pulled chicken, whisky barbecuesaus en rode kool pickles
Taco’s met pulled chicken, whisky barbecuesaus en rode kool pickles

Lees snel hoe je deze taco’s met pulled chicken, whisky barbecuesaus en rode kool pickles maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Taco's met pulled chicken, whisky barbecuesaus en rode kool pickles

Taco’s met pulled chicken, whisky barbecuesaus en rode kool pickles

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

30

minutes
Kooktijd

1

hour 
Totaal

1

hour 

30

minutes

Wat heb ik nodig om taco’s met pulled chicken, whisky barbecuesaus en rode kool pickles te maken?

 • Pulled chicken
 • 1 kipfilet

 • 2 kippenpoten

 • 2 el kipkruiden

 • Whisky barbecuesaus
 • 125 ml ketchup

 • 40 ml witte wijnazijn

 • 1 el worcestersauce

 • 2 el mosterd

 • 2 teentjes knoflook

 • 2 el bruine basterd suiker

 • 40 ml whisky

 • Rode kool pickles
 • 0.25 rode kool

 • 200 ml witte wijnazijn

 • 200 ml water

 • 1 el bruine basterdsuiker

 • 1 el zout

 • En verder
 • 8 taco schelpen

 • 50 gram belegen kaas

 • 10 cherry tomaatjes

 • 0.25 komkommer

Bereiding

 • Voor de rode kool pickles
 • Begin met de rode kool pickles. Snijd de rode kool in reepjes. Meng in een kom de witte wijnazijn, het water, suiker, bruine basterdsuiker en het zout. Roer goed door tot alles is opgenomen. Doe het azijnmengsel in een glazen pot en meng de rode kool er door. Stamp een beetje aan en zorg dat alles goed onder staat. Laat dit nu drie uur of langer intrekken. In de regel geldt hoe langer hoe beter!Rode kool pickles
 • Voor de whisky barbecuesaus
 • Maak dan de whisky barbecuesaus. Doe hiervoor de ketchup, witte wijnazijn, mosterd, bruine basterdsuiker, uitgeperste knoflook, worcestersaus en de whisky in een pan. Kook het gedurende ca. 15 minuten in tot de saus een mooie dikte heeft gekregen. Laat vervolgens afkoelen.Whisky barbecuesaus
 • Voor de pulled chicken
 • Kruid de kipfilet en kippenpoten met kipkruiden. Bereid ondertussen de bbq voor op 180 graden indirecte bereiding. Als alternatief kan het ook in de oven. Maar dan mis je wel de rooksmaak natuurlijk. En dat combineert nu juist zo mooi met de whisky.
 • Leg als de bbq warm is de kip indirect op de bbq. Voeg meteen een handje (hickory) rookhout toe aan de kolen. Sluit de deksel en laat lekker 15 minuten roken. Voeg dan nogmaals rookhout toe en wacht weer 15 minuten.Kip voor pulled chicken op bbq
 • Haal als de kip gaar is deze van de bbq. Schat dit zelf in. Na een half uur zal de kip al een heel eind op weg zijn. Maar het hangt ook af van het formaat etc. Nu is het tijd om te gaan “pullen”.kip voor pulled chicken gaar
 • Voor het pullen kan je evt. de kip eerst laten afkoelen. Anders verbrand je vrij snel je vingers! Het maakt ook niet uit als de kip afkoelt. Want we doen hem straks toch nog even op de bbq. Zelf gebruik ik altijd een vorkje om de kip goed te kunnen pullen. Het is een kwestie om kleine stukjes van de kip te trekken. Leg deze in een (aluminium) bakje. Als je alles hebt gepulled kan het worden gemengd met de whisky barbecuesaus. Plaats het daarna terug op de bbq om weer even te verwarmen.kip voor pulled chicken gemengd met cola bbqsaus
 • Taco’s
 • Snijd de komkommer en cherry tomaatjes in stukken. Rasp de kaas. Bak de tacoschelpen volgens de beschrijving op de verpakking. Dit kan in de oven. Maar voor de liefhebbers kan het ook op de bbq.
 • Beleg nu iedere taco met pulled chicken, komkommer, rode kool pickles cherry tomaatjes en kaas. Herhaal hetzelfde voor een tweede laag in de taco. Serveer in een schaal. En geniet. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.