Categories
Avondeten Hoofdgerechten Italiaans Recept Vegetarisch

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino. Afgekort tot spaghetti AOP voor liefhebbers. Het is natuurlijk gewoon Italiaans voor spaghetti met olie en chilipepers. Best wel simpel dus eigenlijk. Maar oh zo lekker! En het is een echte Italiaanse klassieker. Het is een perfect gerecht voor een dag waarbij je weinig tijd hebt om te koken. Maar je toch super lekker wil eten! Deze spaghetti staat namelijk binnen no-time op tafel! En dan is het ook nog vegetarisch. 🌱

Het is vooral zaak om een lekkere olijfolie uit te kiezen. Daarin de knoflook heel zachtjes te garen. De olie gaat dan heerlijk naar knoflook smaken en geuren. Als de smaak van de knoflook goed is ingetrokken gaat de chilipeper er bij. Dit geeft uiteraard een lekkere pittige smaak aan het gerecht. Verder voegen we toe Parmezaanse kaas en wat peterselie. En klaar is dit heerlijke gerecht. Zelf maak ik graag gebruik van spelt spaghetti. Ik vind het met spelt net iets lekkerder dan me gewone spaghetti. Maar goed dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk. Enjoy!

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Lees snel hoe je spaghetti aglio olio e peperoncino maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

25

minutes

Wat heb ik nodig om spaghetti aglio olio e peperoncino te maken?

 • 200 gram spaghetti (evt. spelt)

 • 1 rode peper (of naar smaak)

 • 3 tenen knoflook

 • 1 bosje peterselie

 • 80 ml extra vergine olijfolie

 • Parmezaase kaas geraspt (naar smaak)

 • peper naar smaak

 • zout naar smaak

Bereiding

 • Snijd de knoflook in partjes. Hak de chilipeper en peterselie fijn. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Doe 1/3e van de olie in een koude pan. Voeg hier de partjes knoflook aan toe. Verwarm nu op laag vuur. De smaken van de knoflook komen zo lekker los. Hierdoor trekken ze lekker in de olie Zorg dat de knoflook niet bruin wordt. Als de olie te warm wordt haal hem dan even van het vuur. Voeg gedurende dit proces nog 2x 1/3 van de olie toe aan de pan met knoflook. Neem hier ongeveer 10 minuten voor.
 • Zet het vuur nu iets hoger maar zorg dat de knoflook niet bruin wordt. Voeg de chilipepers toe en bak 1 minuutje mee. Giet ondertussen de spaghetti af en houdt 4 el kookvocht apart.
 • Zet het vuur van de pan weer lager en voeg de spaghetti toe aan de pan met olie en chilipepers. Voeg ook het kookvocht toe. Verwarm kort door tot de spaghetti en olie mooi zijn verdeeld. Doe er nu ook de peterselie doorheen. Houd evt. wat apart voor de garnering. Maak op smaak met zout en peper. Let op met het zout want er gaat straks ook nog Parmezaanse kaas overheen. Leg de spaghetti op de borden en rasp er (naar smaak) Parmezaanse kaas overheen. Ik houd zelf van een royale hoeveelheid. Mocht je nog peterselie hebben achtergehouden dan kan je dit nu gebruiken om te garneren.

  Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.