Categories
Avondeten Bijgerechten Recept

Rosti rondjes maken

Rosti rondjes eet ik eigenlijk best wel vaak. En ik vind ze ook nog eens heel erg lekker. Maar vreemd genoeg heb ik er niet eerder aan gedacht om zelf rosti rondjes te maken. Tot nu toe dan. Vandaag stonden de rosti rondjes op het menu. En wat is het ongelofelijk simpel om te maken. En oh zo lekker. Het staat letterlijk in 20 minuten op tafel. Geen enkele reden dus om ooit nog kant en klare rosti rondjes te kopen.

Variatie tips

Met dit recept kan je uitstekend variëren. Zo kan je allerlei verse kruiden toevoegen. Bijvoorbeeld peterselie of bieslook. Je kan ook geraspte kaas toevoegen of uitgebakken spekjes. Er schijnen ook mensen te zijn die er appel doorheen doen! Kortom je kan alle kanten op. Ik ga zelf ook zeker vaker rosti rondjes maken. Dan kan ik mooi allerlei variaties uitproberen!

Rosti rondjes maken
Rosti rondjes maken

Rosti uit zwitserland

Oorspronkelijk werd rosti gegeten als ontbijt door boeren in Bern. Het komt dus uit Zwitserland. Sterker nog het is hét nationale gerecht van Zwitserland. Het wordt met name gegeten door de Duitstalige bevolking aldaar. In dit recept maak ik kleine rondjes. Maar je kan ook de gehele koekenpan er mee vullen. Dan heb je één grote rosti!

Lees snel hoe je rosti rondjes maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Rosti rondjes maken

Rosti rondjes maken

4 from 20 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

20

minutes

Wat heb ik nodig om rosti rondjes te maken?

 • 300 gram vastkokende aardappels

 • 1 ui

 • 1 ei

 • 1 teentje knoflook

 • 25 gram roomboter

 • zout (naar smaak)

 • peper (naar smaak)

Bereiding

 • Schil de aardappels en rasp ze daarna in grove stukjes. Rasp ook de ui. Meng door elkaar en maak op smaak met zout en peper.
 • Breek het ei boven een kom en klop goed los. Roer het mengsel van geraspte aardappel en ui door het ei. Pers ook het teentje knoflook uit boven het mengsel en roer door.rosti rondjes maken geraspte aardappel ui en ei
 • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een klontje roomboter. Schep met een lepel een paar hoopjes van aardappel in de pan. Houd hierbij het formaat van een rosti rondje aan. Bij mij paste er ongeveer vier rösti rondjes per keer in de pan. Zorg dat ze niet tegen elkaar aankomen. rosti rondjes maken in pan
 • Bak de rösti rondjes in 4 minuten brui aan één kant. Draai dan om met de spatel en bak de andere kant ook 4 minuten. De rösti rondjes zijn nu klaar. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.