Categories
Nagerechten Recept Zoetigheid

Havermoutkoekjes met gember en pure chocolade

Deze havermoutkoekjes met gember, kardemom en pure chocolade zijn misschien wel de makkelijkste en lekkerste koekjes die ik in tijden heb gemaakt! Nu wil ik niet erg opscheppen, maar ik hou eigenlijk helemaal niet van bakken. Vaak mislukt het dan ook, daarom ben ik zo blij met dit recept! Hopelijk maken deze havermoutkoekjes jou ook zo blij.

Havermoutkoekjes met gember, kardemom en pure chocolade
Havermoutkoekjes met gember, kardemom en pure chocolade

Vroeger

Havermoutkoekjes doen me denken aan vroeger, deze kreeg ik altijd mee naar school van mijn moeder. Het lekkere aan havermout is ook dat het goed vult en veel vezels en proteïne bevat. Oh, en het is ook nog eens glutenvrij! De koekjes worden sterk op smaak gebracht met gember, kardemom en ten slotte besprenkeld met pure chocolade. Mijn Indiase oma bakte altijd koekjes met verse gember en kardemom. Deze havermoutkoekjes zijn een beetje een combinatie van jeugdsentimenten.

Low budget havermoutkoekjes

De kosten voor dit recept liggen redelijk laag en wellicht heb je al veel van de ingrediënten in huis. Ik raad wel aan fijne havermout te gebruiken maar mocht je enkel grove havervlokken in huis hebben dan moet je deze iets langer in de keukenmachine laten vermalen.

Havermoutkoekjes met gember, kardemom en pure chocolade
Havermoutkoekjes met gember, kardemom en pure chocolade

Lekker simpel

Ongelooflijk simpel en lekker! Kruidig, krokant en zoet. De koekjes zijn glutenvrij en als je de roomboter vervangt door margarine zijn ze ook nog eens veganistisch. Je kunt de kruiden eventueel vervangen door speculaaskruiden of kaneel, ga lekker experimenteren! 

Dit is een recept geschreven door gast food ninja Anna Bontekoe.

Lees snel hoe je havermoutkoekjes met gember, kardemom en pure chocolade maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Havermoutkoekjes met gember, kardemom en pure chocolade

Havermoutkoekjes met gember, kardemom en pure chocolade

0 from 0 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

30

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

40

minutes

Wat heb ik nodig om havermoutkoekjes met gember, kardemom en pure chocolade te maken?

 • Voor de koekjes
 • 225 gr havermout

 • 225 gr donkere basterdsuiker

 • 150 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

 • 2 tl bakpoeder

 • 1 tl gemalen kardemom

 • 1 tl gemalen anijszaad

 • 1 tl gemberpoeder

 • 1 citroen, zest

 • Snufje zout

 • Voor de garnering
 • 150 gr pure chocolade

 • grof zeezout of Himalaya zout (optioneel)

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten behalve de boter in een keukenmachine en maal tot een fijn geheel, let op dat er dus geen grove stukken havermout meer in zitten. Ander krijg je hele kruimelige koekjes!
 • Als alles fijn gemalen is voeg je de boter toe en mix je alles door elkaar.
 • Rol het deeg in balletjes en druk een beetje plat, verdeel ruim over een met bakpapier beklede bakplaat. Ze lopen best wel uit in de oven dus geef ze voldoende ruimte. Bak ze 10 minuutjes en laat volledig afkoelen.
 • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron met intervallen van 30 seconden.
 • Verdeel de chocolade over de koekjes en besprenkel ze eventueel met zout, zet ze in de koelkast. Je kunt ze individueel invriezen maar deze waren wederom te snel op om dat te kunnen doen. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.