Het is weer kouder buiten en dus perfect weer voor een hartverwarmende soep! Deze romige venkel-broccoli soep is kruidig, romig en gevuld met groentes. 

Romige venkel-broccoli soep maar zonder room

Venkel heeft van zichzelf een anijs-achtige smaak, deze versterken we door anijs en kardemom te gebruiken. De soep bevat geen room maar (plantaardige) melk en wordt romig door het pureren van de venkel en broccoli. Ik heb zelf amandelmelk gebruikt maar je kunt ook koemelk of kokosmelk gebruiken. Kokosmelk maakt de soep nét wat romiger en vetter. 

Romige venkel-broccoli soep
Romige venkel-broccoli soep

Lekker gezond

Deze venkel-broccoli soep is erg smaakvol en heeft een kruidig-zoete nasmaak, perfect voor kinderen! Én door het pureren van de (verstopte) groentes krijgen ze zeer gemakkelijk hun vitamines binnen.. win-win! Je kunt de smaken in dit geval een beetje aanpassen door iets minder kruiden te gebruiken, mocht dat nodig zijn.

Vegetarsich of platnaardig

In het recept staan vegetarische en plantaardige opties, kies zelf wat je wilt gebruiken! Eet de soep als lunch, voorgerecht of licht diner met een lekker broodje. Je kunt hem afmaken/garneren met bijvoorbeeld chiliolie, croutons of pompoenpitten.

Romige venkel-broccoli soep
Romige venkel-broccoli soep

Dit is een recept geschreven door gast food ninja Anna Bontekoe.

Lees snel hoe je romige venkel-broccoli soep maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Romige venkel-broccoli soep

Romige venkel-broccoli soep

3 from 3 votes
Aantal

4

personen
Voorbereiden

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totaal

45

minutes

Wat heb ik nodig om romige venkel-broccoli soep te maken?

 • 2 uien

 • 2 venkelknollen

 • 1 broccoli

 • 200 gr boerenkool

 • 4 teentjes knoflook

 • 1 el anijszaad

 • 1 el gemalen kardemom

 • 1 el 5-spicespoeder

 • 2 el fenegriekblad

 • 500 ml groentebouillon

 • 500 ml amandelmelk of ander soort melk

 • 2 el edelgist of parmezaanse kaas

 • 1 limoen, sap

 • peper

 • peper

Bereiding

 • Snij de uien en venkel in ringen en fruit deze op een zacht vuurtje in wat milde olijfolie. Was en snij de broccoli in kleine roosjes, gebruik ook de stengel! Was en snij de boerenkool fijn.
 • Hak de knoflook ook fijn. Voeg de broccoli, boerenkool, knoflook en specerijen toe aan de pan en bak al roerend een paar minuten mee. Blus vervolgens af met de bouillon en amandelmelk, doe de deksel op de pan en laat alles c.a. 15-20 minuten koken tot de broccoli gaar is.
 • Mix de soep met behulp van een staafmixer of blender tot een glad en romig geheel. Zet terug op het vuur en laat e.v.t. verder inkoken voor een dikkere structuur. Breng op smaak met de edelgist, limoensap en zout en peper naar smaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.