Categories
Avondeten BBQ Hoofdgerechten Recept

Wraps met ribeye en chimichurri

Personen

2

Voorbereiden

20 minuten

Kooktijd

10 minuen

Een paar weken geleden maakte ik deze overheerlijke wraps al. Toen echter met rucolasaus. Zie dat recept hier. Mijn vriendin zei toen, deze moet je maken met chimichurri, dan worden ze nog lekkerder! En eerlijk gezegd klonk mij dat ook als een super lekker idee! Vandaar dat ik deze wraps met ribeye en chimichurri heb gemaakt. Ik heb het nu op de barbecue gemaakt. Met wat aanpassingen is het ook goed in een pan te maken. Alhoewel niks de smaak van ribeye gebakken op de barbecue kan verslaan natuurlijk.

Voor het recept van chimichurri ging ik wat rondkijken. Daarbij kwam ik op instagram het recept van mr and ms in the kitchen tegen voor overheerlijke chimichurri met koriander. Ze hebben ook een super leuke website met recepten. Het recept voor de chimichurri dat ik heb gebruikt vind je hier.

Wraps met ribeye en chimichurri

Wat heb ik nodig voor de wraps met ribeye en chimichurri?

 • 6 wraps

 • 250 gram ribeye

 • Kwart komkommer

 • 10 cherry tomaatjes

 • 2 bosuitjes

 • Ingemaakte radijsjes

 • 75 gram zure room

 • Belegen kaas

 • Zout

 • Peper

 • Voor de chimichurri
 • Koriander

 • Peterselie

 • 60ml extra vergine olijfolie

 • Kwart rode peper

 • 2 el rode wijnazijn

 • 3 tenen knoflook

 • 1 el oregano

Wraps met ribeye en chimichurri

Bereiding

 • Ingemaakte radijsjes geven een extraatje aan dit gerecht maar zijn optioneel. Mocht je ze willen maken, maak ze dan, zoals ik hier heb beschreven.
 • Snij de komkommer en bosuitjes. Snijd de cherry tomaten in twee├źn. Rasp de kaas.
 • Snijd de koriander en peterselie fijn. Voeg in een kom de extra vergine olijfolie, rode wijn azijn zout en peper bij elkaar en meng goed. Voeg vervolgens ook de gesneden koriander en peterselie toe en pers de knoflook uit boven de kom. De chimichurri is nu klaar!
 • Kruid de ribeye met zout en peper. Bak op de barbecue de ribeye op direct vuur (2 a 3 minuten per kant). Snijd de ribeye in stukjes en zorg dat je hem warm houdt. Dit kan bijvoorbeeld door de ribeye even in te pakken in aluminiumfolie. Zelf plaats ik het dan tussendoor vaak nog even terug op de barbecue (indirect, dus niet boven het vuur) om te zorgen dat het niet koud wordt.
 • Bak nu de wraps af 20 seconden per kant. Leg de wrap op het bord en smeer eerst in met een beetje zure room. Leg daarop de gesneden ribeye, wat komkommer, bosui, cherry tomaatjes en ingemaakte radijsjes. Leg daarop een mooie hoeveelheid van de chimichurri. Voeg nog kaas toe en rol de wrap op en serveer. Enjoy!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram en pinterest. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.