Categories
Avondeten BBQ Hoofdgerechten Recept Rundvlees Vleesgerecht

Wraps met biefstuk, ingelegde radijs, komkommer, kaas en rucolasaus

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 6 wraps
 • 200 gram biefstuk
 • Kwart komkommer
 • Halve rode paprika
 • 10 radijsjes
 • 50 gram belegen kaas
 • 30 gram rucola
 • 2 el zure room
 • 75ml rijstazijn
 • Knoflookpoeder
 • Paprikapoeder
 • Komijnpoeder
 • 20 ml gin
 • 3 tl suiker
 • Zout en peper

Bereiding

 1. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng in een pannetje de rijstazijn met suiker en gin. Kook dit kort en roer tot de suiker is opglost. Doe de radijsjes in een pot of kom en voeg de rijstazijn met suiker en gin toe. Laat dit minimaal 1 uur in trekken (langer is altijd beter!). De radijsjes zullen uiteindelijk een prachtige rode kleur krijgen.
 2. Doe in de keukenmachine de rucola met zure room en mix tot een mooie saus. Maak op smaak met knoflookpoeder, peper en zout.
 3. Snijd de komkommer en rasp de kaas.
 4. Zelf heb ik dit gerecht gemaakt op de barbecue maar in een pan kan ook prima. Grill de paprika eerst lekker op de grill en snijd daarna in stukjes. Zet alle ingrediënten klaar om straks de wraps te beleggen.
 5. Kruid de biefstuk met zout, peper, knoflookpoeder, komijnpoeder en paprikapoeder. Bak de biefstuk in ca. 2 minuten per kant gaar. Bak tegelijkertijd de wraps 30 seconden per kant. Snijd de biefstuk in stukjes.
 6. Beleg de wrap met een laagje rucolasaus (niet te veel want het dan kan het gaan overheersen), wat ingelegde radijs, biefstuk, kaas, komkommer en gegrilde paprika. Rol de wrap op en enjoy. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.