Categories
Ontbijt Recept

Avocado chocolade smoothie

Aantal

2 personen

Voorbereiden

10 minuten

Een tijdje geleden kookte ik wel eens koolhydraatarm. In een paleo kookboek vond ik destijds een recept voor een avocado chocolade smoothie. Eerst leek mij dat wat vreemd. Maar toen ik het recept eenmaal had gemaakt en geproefd was ik enthousiast. De smoothie krijgt een mooie bruine kleur. Is romig door de avocado en zoet door de banaan.

Vandaag wilde ik als ontbijt weer eens een smoothie maken. Dus ik heb een variant op dat recept gemaakt met o.a. de toevoeging van pindakaas en halfvolle melk. Het originele recept is overigens met amandelmelk. Dat werkt ook heel erg goed. Ik heb de smoothie geserveerd als smoothiebowl. Maar in een glas kan natuurlijk ook prima. Bij een smoothiebowl is het wel leuk om hem te voorzien van een mooie topping. Bijvoorbeeld met aardbeien, blauwe en rode bessen, basilicum, kokosvlokken en wat muesli, zoals ik dat vandaag heb gedaan. Met deze basis van avocado chocolade smoothie kan je goed variĆ«ren. Laat je creativiteit dus de vrije loop. šŸ˜Š

Chocolade avocado smoothie
Avocado chocolade smoothie

Wat heb ik nodig om deze avocado chocolade smoothie te maken?

Ingrediƫnten

  • 1 avocado

  • 2 bananen

  • 2 el magere kwark

  • 300 ml halfvolle melk

  • 2 el cacao

  • 1 el pindakaas

  • 1 tl honing

Bereiding

  • Doe alle ingrediĆ«nten behalve de halfvolle melk in de keukenmachine of blender. Mix goed door elkaar, zodat het een gladde smoothie wordt. Als je voldoende cacao hebt toegevoegd krijgt de smoothie als het goed is een mooie bruine chocoladekleur. Voeg nu de halfvolle melk toe geleidelijk toe. Mix af en toe om te kijken of de gewenste dikte is bereikt. Door meer of minder melk toe te voegen heb je hier zelf invloed op.
  • Serveer de smoothie in een kom of glas. Als je er een smoothiebowl van wil maken voeg dan een topping naar wens toe. Bijvoorbeeld muesli, cruesli, granola, fruit, kokosvlokken, zaden en pitten etc. Geniet van de smoothie!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram en pinterest. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.