Categories
Avondeten Hoofdgerechten Recept

Asperge tartaar met zalm

Aantal

2 personen

Voorbereiden

20 minuten

We kunnen nog even genieten van het aspergeseizoen. In ons groentepakket zaten deze week weer mooie biologische witte asperges. Hiermee heb ik asperge tartaar met zalm gemaakt. Ik gebruik hiervoor de warm gerookte zalm van de visboer. Meestal ga ik voor de traditionele combinatie van nieuwe aardappeltjes, witte asperges, hollandaisesaus, ei een een mooi stukje vlees. Maar deze verrassende asperge tartaar is ook echt een aanrader.

De kunst van deze tartaar is het heel erg dun snijden van de rauwe witte asperges. Dit geeft een lekkere bite aan het gerecht en smaakt overheerlijk in combinatie met de kruidencrème met onder andere tuinkruiden, kappertjes, warm gerookte zalm en sjalot.

Dit recept is lekker met een (stok)broodje. Zelf aten we het vandaag met ons eigen gebakken desembrood. Wij hebben de asperge tartaar als hoofdgerecht gegeten. Maar het is ook een prachtig voorgerecht. Houd dan wel deze hoeveelheid aan voor vier personen.

Asperge tartaar met zalm
Asperge tartaar met zalm

Wat heb ik nodig om asperge tartaar met zalm te maken?

Ingrediënten

 • 120 gram warm gerookte zalm

 • 3 asperges

 • 2 eierdooiers

 • 2 tl kappertjes

 • 1 el dille

 • 1 el petereselie

 • 1 el bieslook

 • 1 sjalot

 • 2 el crème fraîche

 • 2 el mayonaise

 • 1 tl rasp van een citroen

 • Peper

Bereiding

 • Snijd het uiteinde van de asperge en schil ze goed. De asperges hoeven niet te worden gekookt. Snijd de asperge met een dunschiller in slierten. Deze slierten snijd je vervolgens weer in nog dunnere reepjes. De reepjes snijd je weer een ragfijne blokjes. Houd dit apart.
 • Rasp de citroen en meng de rasp met de mayonaise. Snijd nu de sjalot fijn. Hak de kappertjes fijn en snijd ook de zalm in hele kleine stukjes. Hak de dille, peterselie en bieslook fijn. Meng de sjalot, kruiden, citroenmayonaise,met de crème fraîche en roer goed door. Kruid het geheel met peper. Zout is m.i. niet nodig. omdat de zalm al zout genoeg is.
 • Meng kort voor het serveren de kruidencrème met de asperges. Doe dit in een kookring (of schaaltje als je geen kookring hebt) en maak bovenin een klein kuiltje. Laat de eierdooier voorzichtig in het kuiltje glijden. Kruid de eierdoor nog even met wat peper. Garneer evt. met wat peterselie.

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram en pinterest. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.