Categories
Avondeten Hoofdgerechten Recept

Tomatenrisotto met Italiaanse pittige kip

Aantal

2 personen

Voorbereiden

25 minuten

Kooktijd

25 minuten

Kliekjes, er blijft altijd wel wat liggen. Hier hadden we nog twee tomaten, champignons en wat bimi steeltjes over. Om geen voedsel te verspillen bedacht ik deze tomatenrisotto met Italiaanse pittige kip. Als je geen bimi(steeltjes hebt) kan je ook doperwten gebruiken. Of laat het weg. De tomatenrisotto is van zichzelf al erg smaakvol en behoeft weinig toevoegingen.

Tomatenrisotto met Italiaanse pittige kip
Tomatenrisotto met Italiaanse pittige kip

Wat heb ik nodig om deze tomatenrisotto met Italiaanse kip te maken?

Ingrediƫnten

 • 200 gram (biologische) kipfilet

 • 120 gram risotto rijst (arborio)

 • 1 sjalotje

 • 2 teentjes knoflook

 • 6 champignons

 • Bimi(steeltjes)

 • 2 tomaten

 • 2 tl oregano

 • 1 tl chilivlokken

 • 2 tl knoflookpoeder

 • 500 ml kippenbouillon

 • 3 anjovisfilets

 • 100 ml witte wijn

 • 25 gram parmezaanse kaas

 • 3 el olijfolie

 • Peper

 • Zout

Bereiding

 • Snijd aan de bolle kant van de tomaten een kruisje. Zet een pan met kokend water op het vuur en dompel de tomaten ca. 1 minuut onder in het kokende water. Giet af, laat even afkoelen en ontvel vervolgens de tomaten. Als het goed is gaat dit nu heel gemakkelijk.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kipfilet in een ovenschaal en smeer aan beide kanten in met wat olijfolie. Kruid de kipfilet met zout, oregano, chilivlokken en knoflookpoeder. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie, zodat de kip niet uitdroogt. Plaats voor 20 minuten in de oven. Haal na 20 minuten de folie er af en laat nog 5 minuten bruin bakken in de oven.
 • Snijd ondertussen het sjalotje en de knoflook fijn. Snijd de bimi(steeltjes) en de champignons in stukjes. Hak ook de anjovis fijn. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg daarna de bimi en champignons toe. Na 1 minuut kan de risotto rijst worden toegevoegd. Bak dit nog even kort mee. Blus dan af met de witte wijn en voeg daarna ook de anjovis en ontvelde tomaten toe. Roer alles door en kook iets in. Voeg dan de kippenbouillon toe. Roer gedurende ca. 20 minuten de risotto continue door. Voeg wanneer de bouillon is ingekookt de volgende scheut toe. Proef na 20 minuten even of de risotto mooi zacht is geworden. Zo niet, voeg dan nog bouillon toe en kook wat langer. Als de risotto gaar is kook je hem in tot de samenstelling die naar je zin is. Haal de risotto van het vuur. Voeg de parmezaanse kaas toe en roer door. Maak op smaak met peper.
 • Schep de risotto op een bord en leg daarbovenop de Italiaanse pittge kip. Garneer evt. met wat basilicum. Eet smakelijk!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram en pinterest. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.