Categories
BBQ Recept Saus

Koriander chimichurri

Aantal

2 personen

Voorbereiden

10 minuten

Koriander chimichurri. Een prachtige combinatie met de flat iron steak die ik gisteren maakte op de bbq. 500 gram vlees is voor ons met zijn tweeën op één avond natuurlijk veel te veel. Daarom heb ik de steak vandaag nog eens gegeten als lunch op een zuurdesem broodje. Maar dan met koriander chimichurri dus. Ook echt heel erg lekker! In deze post deel ik het recept. De chimichurri is ook super in combinatie met deze wraps met rib-eye.

Wat is (koriander) chimichurri?

Chimichurri is een saus uit de Argentijnse keuken. De saus wordt meestal gebruikt op gegrild vlees. Het heeft een heerlijke kruidige smaak en bestaat in de basis uit olie en azijn. Dit wordt aangevuld met bijvoorbeeld verse kruiden, knoflook en rode peper. Maar je kan er veel kanten mee op. Voeg dus vooral toe wat je zelf lekker lijkt. Chimichurri kan naast saus ook als marinade voor het vlees dienen. Als je een avondje gaat babecuen is dit echt een aanrader bij een mooi stuk rundvlees.

Aanpassen naar smaak

Wil je de chimichurri liever iets pittiger? Voeg dan gewoon meer rode peper toe. Qua kruiden kan je ook zelf bepalen hoe veel je gebruik. Hoe meer hoe kruidiger natuurlijk. Maar volgens mij is het niet snel te veel. De hoeveelheden in het recept zijn indicatief. Pas vooral aan naar je eigen smaak.

Koriander chimichurri
Koriander chimichurri

Wat heb ik nodig om koriander chimichurri te maken?

Ingrediënten

  • Bosje koriander

  • Bosje peterselie

  • 60 ml extra vergine olijfolie

  • Kwart rode peper

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 el oregano

  • 2 el rode wijnazijn

Bereiding

  • Snijd de rode peper, koriander en peterselie fijn.
  • Doe de extra vergine olijfolie in een kom samen met de gesneden koriander en peterselie. Voeg daaraan de rode wijn azijn, gedroogde oregano en rode peper toe. Pers de teentjes knoflook uit boven de kom en roer alles goed door. De chimichurri is nu klaar! It’s a simple as that! Enjoy.

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.