Categories
Avondeten Bijgerechten Recept Salade

Snijbiet salade met balsamico dressing

Aantal

2 personen

Voorbereiden

15 minuten

Deze week snijbiet in ons biologische groentepakket. Daarmee heb ik deze snijbiet salade gemaakt. De salade serveerde ik bij een flat iron steak van de barbecue met gebakken krieltjes. Snijbiet is een prachtige groente, die alle kleuren van de regenboog kan hebben. šŸŒˆ De stengels kunnen bijvoorbeeld rood, groen, wit of geel zijn. Dit maakt snijbiet een hele mooie groente om te zien. En bovendien smaakt het ook lekker. Het lijkt een beetje op de smaak van spinazie. Je kan zowel het blad als de stelen eten. Je kan het ook op verschillende manieren bereiden, zoals wokken, koken (net als spinazie) of dus in een salade.

In deze snijbiet salade gebruik ik aceto balsamico di modena IGP. Modena IGP betekent dat de balsamico aan bepaalde productie-eisen moet voldoen. Ook is de herkomst (Noord-ItaliĆ«) beschermd. De balsamico is gerijpt op hout en dit geeft een heerlijke smaak. Mijns inziens is het de moeite waard om te investeren in goede balsamico. Bijvoorbeeld deze (21 jaar gerijpt) of deze (15 jaar gerijpt). Of ga full in met deze 25 jaar gerijpte balsamico šŸ˜ (kost wat heb je ook wat). Ik heb de dressing ook wel eens gemaakt met mindere balsamico. Dan wordt het toch een stuk zuurder en minder subtiel. Dat is eigenlijk zonde. Hetzelfde geldt voor de extra vergine olijfolie natuurlijk (dit is mijn favoriet). Mocht je dan toch een iets goedkopere balsamico willen neem dan deze van Olitalia.

Snijbiet salade met balsamico dressing
Snijbiet salade met balsamico dressing

Wat heb ik nodig om snijbiet salade met balsamico dressing te maken?

Ingrediƫnten

 • 250 gram snijbiet

 • 12 cherry tomaten

 • Halve komkommer

 • 20 pecannoten

 • 30 gram parmezaanse kaas

 • Voor de balsamico dressing
 • 3 el extra vergine olijfolie

 • 2 el balsamicoazijn

 • 2 tl mosterd

 • 1 tl honing

 • Peper

Bereiding

 • Snijd de snijbiet (what’s in the name) in stukjes en was in een vergiet. Zet apart en laat de snijbiet even uitlekken. Snijd ondertussen de komkommer en cherry tomaatjes. Snijd ook de parmezaanse kaas in blokjes.
 • Meng in een kom de extra vergine olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, honing en wat peper. Roer goed door tot een gladde dressing ontstaat.
 • Voeg de snijbiet toe aan een salade schaal en verdeel de komkommer, cherry tomaatjes, pecannoten en blokjes parmezaanse kaas erdoor. Giet de balsamico dressing er over en roer door. Eet smakelijk!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.