Categories
Nagerechten Recept Vegetarisch

Kokospudding met kardemom, mango en passievrucht

Deze kokospudding is gebaseerd op een recept dat ik voorbij zag komen van Tembleque uit Puerto Rico. Tembleque betekent “wiebelig”, precies wat je verwacht van een goeie pudding. Het origineel van deze pudding bevat op zijn minst kokosmelk, suiker en kaneel.

Kokospudding met kardemom, mango en passievrucht
Kokospudding met kardemom, mango en passievrucht

Vegetarisch en veganistisch

Soms wordt hij afgebonden met gelatine (maar dan is ‘ie niet meer vegetarisch óf veganistisch) maar over het algemeen wordt er maizena gebruikt. Je moet er echter wel op letten dat de maizena goed is ingekookt voor je hem in de koelkast zet, anders hou je een korrelige en meel-achtige structuur en smaak over. 

Kokospudding is een heerlijke zomers dessert

Deze kokospudding is zoet, romig, fris en zuur tegelijkertijd met een kruidig nasmaak en bevat relatief weinig suiker. Hij is ook nog eens helemaal veganistisch! Een zomerse dessert kan ik me bijna niet voorstellen.

Kokospudding met kardemom, mango en passievrucht
Kokospudding met kardemom, mango en passievrucht

Mango en passievrucht

Ik ben zelf dol op de combinatie van mango en passievrucht maar je kunt in principe elk fruitsoort gebruiken. Verse bosvruchten of een kruidige appelcompote. Je kunt hem aanpassen op elke gelegenheid en seizoen.

Dit is een recept geschreven door gast food ninja Anna Bontekoe.

Lees snel hoe je kokospudding met kardemom, mango en passievruchtmaakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Kokospudding met kardemom, mango en passievrucht

Kokospudding met kardemom, mango en passievrucht

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

40

minutes
Kooktijd

0

minutes
Totaal

40

minutes

Wat heb ik nodig om kokospudding met kardemom, mango en passievrucht te maken?

  • 400 ml kokosmelk

  • 3 el maizena

  • 1 tl Chinese five spices

  • 30 gram vanillesuiker

  • 1 el agavesiroop

  • 1 limoen

  • 40 gram mango

  • 2 passievruchten

Bereiding

  • Klop de maizena en kokosmelk koud met een garde tot de maizena is opgelost. Voeg de 5-spices, kardemom, vanillesuiker en agave toe. Zet op het fornuis en breng rustig aan de kook, blijf met de garde roeren. Zodra het dik begint te worden kun je harder gaan kloppen tot het de juiste dikte heeft. Het moet ongeveer de dikte van bakkersroom of volle yoghurt hebben.
  • Draai het vuur uit en voeg de limoen zest en sap toe. Verdeel over vier glaasjes of kommetjes en zet in de koelkast. Laat de pudding minimaal 30 minuten in de koelkast staan voor serveren. Snij of pureer de mango en verdeel over de glaasjes, maak af met verse passievrucht. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.