Categories
Avondeten BBQ Hoofdgerechten Lam Recept

Griekse kofta met wraps en yoghurt-tahinsaus

Aantal

2 personen

Voorbereiden

15 minuten

Kooktijd

15 minuten

Inspiratie voor dit recept vond ik in delicious magazine van juli 2020. Hierin stond een lekker recept met kofta en pitabrood. Hierop heb ik mijn eigen variant bedacht met Griekse kofta, wraps en yoghurt-tahinsaus. Verrassend lekker. En echt leuk als je eens een andere variatie van wraps wil maken.

Zelf houd ik er van om vlees zoals kofta te grillen. Daarom heb ik het ook vandaag weer gemaakt op de bbq. Deze keer de weber q (op gas). Als je geen zin hebt om te bbqen werkt een grillpan natuurlijk ook uitstekend. Maar het is net geen bbq. 😉

Deze wrap met kofta combineert veel smaken. Kruidigheid, pit, zoet, zuur, noten, grillsmaak. Maar het komt allemaal bij elkaar. Ik beloof het. Echt een aanrader dit recept!

Griekse kofta met wraps en yoghurt-tahinsaus
Griekse kofta met wraps en yoghurt-tahinsaus

Wat heb ik nodig om Griekse kofta met wraps en yoghurt-tahinsaus te maken?

Ingrediënten

 • Voor de Kofta
 • 300 gram (lams)gehakt

 • 1 rode ui

 • 3 tenen knoflook

 • 2 tl gemalen koriander

 • 2 tl komijn

 • Kwart tl chilipoeder

 • Kwart tl piment

 • 2 tl kaneel

 • 1 tl kaneel

 • Halve tl gemberpoeder

 • Bosje peterselie

 • Voor de tahin-yoghurtsaus
 • 150 ml griekse yoghurt

 • 1 sjalot

 • 1 teentje knoflook

 • 2 el tahin

 • 3 el citroensap

 • 1 el honing

 • 1 bosui

 • 1 el geroosterde sesamzaadjes

 • En verder
 • 1 groene paprika

 • 6 wraps

 • 100 ml chilisaus

 • 2 el olfijolie om te bakken

Bereiding

 • Snijd de paprika in grove repen. en leg apart. Hak de rode ui en peterselie fijn. Doe dit in een kom met de gehakt, koriander, komijn, chilipeper, piment, kaneel, gemberpoeder en uitgeperste knoflook. Meng goed door elkaar. Verdeel in 5 bolletjes. Rol de bolletjes zo dat het worstjes worden. Steek er een sateprikker doorheen. Zet in de koelkast tot de rest ook klaar is.
 • Snijn de sjalot fijn. Meng dit in een bakje met de Griekse yoghurt, tahin, citroensap en uitgeperste knoflook. Top de yoghurt-tahinsaus af met wat honing. Snijd de bosui en verdeel samen met geroosterd sesamzaad over de saus.
 • Verwarm de bbq of grillpan. Grill hierop eerst de wraps en houd even apart. Smeer de kofta in met olijfolie. Grill zowel de kofta als praprika voor ca. 10 minuten. Tot er mooie grillstrepen ontstaan.
 • Leg op het bord een wrap. Smeer in met de yoghurt-tahinsaus. Haal de kofta van het stokje en leg in de wrap. Leg daarnaast de gegrilde paprika. Giet wat chilisaus over de kofta. De Griekse kofta wrap is klaar. Geniet en eet smakelijk!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.