Categories
Avondeten Bijgerechten Hoofdgerechten Recept Soep

Romige bloemkoolsoep met prosciutto en peterselie-olie

Aantal

2 personen

Voorbereiden

10 minuten

Kooktijd

15 minuten

Deze week hadden we bloemkool in ons biologische groentepakket. Daarvan heb ik deze romige bloemkoolsoep gemaakt. Even kort sjalot en knoflook gefruit. Bloemkool meegebakken en afgeblust met kippenbouillon. Dat gepureerd en flink wat slagroom toegevoegd. Voor de garnering prosciutto krokant gebakken en zelf peterselie-olie gemaakt. Daarbij natuurlijk een zelfgebakken zuurdesembrood met good old roomboter. Jammie!

Romige bloemkoolsoep met prosciutto en peterselie-olie
Romige bloemkoolsoep met prosciutto en peterselie-olie

Wat heb ik nodig om romige bloemkoolsoep met prosciutto en peterselie-olie te maken?

Ingrediƫnten

 • Voor de bloemkoolsoep
 • 500 gram bloemkool

 • 2 sjalotjes

 • 2 teentjes knoflook

 • 800 ml kippenbouillon

 • Voor de peterselie-olie
 • Bosje peterselie

 • 1 teentje knoflook

 • 2 el citroensap

 • 75 ml extra vergine olijfolie

 • Kwart tl paprikapoeder

 • En verder
 • 80 gram prosciutto

 • Peper

 • Zout

Bereiding

 • Peterselie-olie
 • Was en snijd de peterselie fijn. Doe samen met de extra vergine olijfolie, uitgeperste knoflook, citroensap en paprikapoeder in de keukenmachine. Mix tot het een mooie consistentie heeft bereikt. Maak evt. nog op smaak met peper en zout.
 • Prosciutto
 • Verwarm een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Bak hierin de prosciutto krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
 • Bloemkoolsoep
 • Snijd de sjalot in stukjes. Fruit in een pan de sjalot en uitgeperste knoflook kort aan. Snijd de roosjes ondertussen van de bloemkool. Bak de bloemkool even mee met de ui en sjalot. Voeg nu de kippenbouillon toe. Kook tot de bloemkool zacht is. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en breng de soep niet meer aan de kook (warm nog wel even op). Maak op smaak met peper. Zout vind ik zelf niet nodig. Schep de romige bloemkoolsoep in een kom en voeg de krokante prosciutto en peterselie-olie toe. Eet lekker met een broodje op. Enjoy!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.