Categories
Avondeten Hoofdgerechten Recept Salade

Caesarsalade met sesamkip

De caesarsalade. Wat mij betreft één van de lekkerste salades die er is. Ooit is deze salade uit nood ontstaan in 1924. Chef-kok Caesar Cardini van Italiaanse afkomst had een gebrek aan ingrediënten. Van wat hij nog wel had (onder andere sla, croutons, Parmezaanse kaas, ei, citroensap en worcestersaus) maakte hij de traditionele caesarsalade. Deze caesarsalade met sesamkip is hierop een leuke variatie.

Door de kip een krokant laagje van sesam te geven krijgt het gerecht een lekkere notige smaak. Daarnaast bevat deze versie geen ansjovis. In plaats daarvan gebruiken we sojasaus. Ik ben gek op Japanse invloeden. Dus ik wordt daar helemaal blij van. In mijn versie maakte ik de croutons van oud zuurdesembrood. Maar met ieder andere brood werkt het ook. Maar met het gebruik van oud brood is dit recept in ieder geval ook goed tegen voedselverspilling.

Enjoy! 😀

Caesar salade met sesamkip
Caesarsalade met sesamkip

Lees snel hoe je caesar salade met sesamkip maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Caesarsalade met sesamkip

Caesarsalade met sesamkip

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

30

minutes

Wat heb ik nodig om caesarsalade met sesamkip te maken?

 • 150 gram romaine sla

 • 30 gram Parmezaanse kaas

 • 0.5 komkommer

 • 1 el kappertjes

 • 1 rode ui

 • 3 el ingelegde radijsjes

 • Voor de croutons
 • 2 oude boterhammen

 • 4 el extra vergine olijfolie

 • 1 tl knoflookpoeder

 • Voor de sesamkip
 • 200 gram kipfilet

 • 5 el witte sesamzaadjes

 • 1 ei

 • 5 el bloem

 • Voor de dressing
 • 3 el mayonaise

 • 1 el citroensap

 • 1 el sojasaus

 • 2 el extra vergine olijfolie

Bereiding

 • Leg de radijsjes een tijdje van te voren al in. Het recept vind je hier.
 • Doe het ei in een schaaltje en mix door. Mocht je toevallig geen ei hebben dan kan je op deze wijze ook zonder ei paneren. Doe op een bord de bloem en op een ander bord de sesamzaadje. Breng de kipfilet op smaak met zout en peper. Haal de kipfilet eerst door de bloem. Dan door het eimengsel en als laatste door de sesam. Herhaal dit voor iedere kant zodat de kip volledig is bedenkt met sesamzaadjes. Leg even de kip even apart.
 • Snijd de romaine sla en was deze. Snij ook de komkommer, hak de rode ui in stukjes. En snijd grove flakes van de Parmezaanse kaas.
 • Pak voor de croutons wat oud brood en snijd dit in stukjes. Ik gebruikt zelf oud zuurdesembrood. Maar in principe kan je ieder brood gebruiken. Meng de blokjes brood met de olijfolie en knoflookpoeder. Verwarm een pan en bak de croutons hierin tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
 • Meng voor de dressing de mayonaise, het citroensap, de sojasaus en extra vergine olijfolie door elkaar.
 • Bak de sesamkip in een pannetje met olijfolie tot de kip gaar is en de sesamzaadjes mooi bruin en krokant.
 • Leg de romaine sla op een bord en verdeel de ingelegde radijsjes, komkommer, croutons, rode ui, kappertjes en Parmezaanse kaas erover. Zelf houd ik meestal nog wat achter om nog boven op toe tevoegen als garnering. Het oog wil tenslotte ook wat! Snijd de sesamkip in stukjes en leg op de salade. Voeg de dressing toe en garneer evt. met de overgebleven ingerdiënten. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.