Categories
Avondeten BBQ Hoofdgerechten Recept

Shaslick maken op de bbq

Zelf shaslick maken is niet al te ingewikkeld. Maar wel heel erg lekker én leuk. Meestal maak ik mijn shaslicks op de wijze die ik in dit recept beschrijf. Uiteraard altijd op de bbq. Het lekkerste aan dit recept vind ik zelf de toevoeging van karwijzaad. Karwijzaad heeft een anijsachtige, zoete smaak. Dit combineert perfect met de tomatenpuree en het gerookte paprikapoeder. Ik zou dit ingrediënt niet weglaten. Maar als je het echt niet hebt kan je het vervangen door komijn.

Het lekkerste is om de marinade voor de shaslick ruim van te voren te maken. Bijvoorbeeld een paar uur of nog beter een avond van te voren. Zo kunnen alle smaken er lekker intrekken. Ik smeer ook altijd nog wat marinade over de groenten als deze eenmaal aan het spiesje zitten.

Shaslick maken op de bbq
Shaslick maken op de bbq

Shaslicks rijgen en bbqen

Verder is een shaslick maken natuurlijk niet veel meer dan blokjes kip (of varkensvlees), paprika, ui en spek aan een stokje rijgen en bbqen! 🔥🔥 Zelf gebruik ik van die metalen bbq spiezen. Maar houten satéprikkers kunnen ook. Laat ze dan wel het liefst even een tijdje liggen in water. Anders verbanden ze zo snel op de bbq.

Feestelijke kleuren en andere groenten

Als je het leuk vindt kan je verschillende kleuren paprika gebruiken. Dit geeft een extra feestelijke look aan de shaslicks. 🥳

Ik heb het deze keer zelf niet gedaan. Maar als je het lekker vindt kan je ook nog champignons toevoegen. Ook courgette er bij is een optie.

Lees snel hoe je shaslick kan maken op de bbq!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Shaslick maken op de bbq

Shaslick maken op de bbq

4 from 7 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

20

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

40

minutes

Wat heb ik nodig om shaslick te maken op de bbq?

 • 2 kipfilets of kippendijen

 • 2 rode uien

 • 1 rode paprika

 • 4 teentjes knoflook

 • 3 tl karwijzaad

 • 3 tl gerookt paprikapoeder

 • 2 tl sambal

 • 1 tl vers gemalen peper

 • 100 gram tomatenpuree

 • 125 gram gerookte spek aan één stuk

 • 3 el olijfolie

Bereiding

 • Maak allereerst de marinade. Meng hiervoor de tomatenpuree, olijfolie, karwijzaad, sambal, peper, uitgeperste knoflook en gerookte paprikapoeder goed door elkaar. Snijf vervolgens de kip in blokjes. Houd voor al het snijwerk een beetje grove stukken aan. Je wil tenslotte niet te kleine stukjes aan de shaslick. Dan krijg je ze niet goed aan het spiesje. Voeg de blokjes kip toe aan de marinade. Laat minimaal een paar uur staan. Een nacht in de koelkast is nog beter.shaslick in marinade
 • Snijd de gerookte spek in plakjes. Snijd ook de rode ui en paprika. Rijg om en om een stukje kip, rode ui, paprika en spek aan het spiesje en herhaal dat de spies vol is. Smeer aan het einde het restant van de marinade ook gewoon over de groente en spek. Zo krijgt het geheel een lekkere smaak.
 • Steek de bbq aan en bak de shaslicks. Ga in het zonnetje zitten en geniet er van!shaslicks op de bbq

Leave a Reply

Your email address will not be published.