Categories
Avondeten Hoofdgerechten Peruaans Recept

Lomo saltado (Peruaanse biefstuk roerbak)

Lomo saltado is een roerbak met biefstuk uit Peru. En dit recept is weer optimaal genieten! Wederom een pareltje dus uit de Peruaanse keuken. Het afgelopen jaar heb ik steeds meer ontdekt van de wereld van het Peruaans koken. Eerder maakte ik al deze Peruaanse causa Limeña. En ook diverse ceviches. Ik ben groot fan!

Aji amarillo het Peruaanse goud

Van Mariëla van Proef Peru ontving ik een tijdje geleden een waar Peruaanse pretpakket. Met heerlijke Peruaanse pepers, zoals aji amarillo, aji panca en aji limo. Verder ook nog Peruaanse cancha mais, verschillende soorten meel en natuurlijk de heerlijke aji amarillo pasta. Aji amarillo is het goud van de Peruaanse keuken. Ik vulde dit pakket nog aan met Pisco. Pisco is en sterkedrank uit Peru. Bekend onder andere van de cocktail Pisco Sour. In dit recept flambeer ik de lomo saltado met pisco. 🔥

Enfin met al deze ingrediënten beschik ik inmiddels over een uitstekende basis om allerlei Peruaanse gerechten te bereiden. Het kookboek van Mi Casa Peru is trouwens ook een super aanrader als je meer wil leren over de Peruaanse keuken!

Lomo saltado
Lomo saltado

Lomo saltado

Dit gerecht heeft eigenlijk iets weg van een patatje stoofvlees. Maar dan wel een hele luxe versie! En niet gestoofd. Want biefstuk gaan we niet stoven natuurlijk. 😂 Maar ja je eet dit dus met patat. Had ik ook niet echt meteen gekoppeld aan de Peruaanse keuken. Maar het schijnt echt zo te horen. En ik het smaakt fantastisch. Ik at er stiekem ook mayonaise bij. Maar heerlijk hoor om de patat met mayonaise en wat lomo saltado te eten. Kan niet anders doen dan dit aanraden!

Lees snel hoe je lomo saltado maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Lomo saltado

Lomo saltado

3 from 3 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

30

minutes

Wat heb ik nodig om lomo saltado te maken?

 • 250 gram biefstuk

 • 1 teentje knoflook

 • 1 rode ui

 • 0.5 rode paprika (optioneel)

 • pisco

 • 2 verse tomaten

 • 2 bosuitjes

 • 300 gram patat

 • koriander (naar smaak)

 • Voor de saus
 • 2 el sojasaus

 • 100 ml runderbouillon

 • 2 tl aji amarillo pasta

 • 1 el rode wijnazijn

 • 1.5 tl oestersaus

Bereiding

 • Verwarm de oven voor en bak de patat volgens de aanwijzing op de verpakking. Of gebruik een frituur of airfryer als je dat liever hebt.
 • Meng alle ingrediënten van de saus in een kom. Snijd de rode ui, paprika, en bosui in stukjes.
 • Snijd de biefstuk in stukken en maak op smaak met zout en peper. Ontvel de tomaten zoals hier beschreven en hak in stukjes.
 • Verwarm een pan met olijfolie op hoog vuur. Bak hierin kort (max 1 minuut) de stukjes biefstuk aan. Blus af met een scheutje pisco en flambeer. Laat de vlammen lekker gaan tot ze uitdoven. Haal de biefstuk van het vuur en houdt apart in een bakje.
 • Voeg de rode uien toe aan de pan. Bak voor 30 seconden. Voeg nu ook de paprika toe en bak voor ca. 1 minuut. Voeg nu de bosui en uitgeperste knoflook toe en bak ook kort mee. Voeg ook de ontvelde tomaat toe. Bak even mee en voeg dan de saus toe en kook even in tot je een mooie gebonden saus hebt. Voeg dan ook de biefstuk toe. Deze hoef je alleen even kort mee te verwarmen. Want je wil natuurlijk geen droge biefstuk.
 • Serveer de lomo saltado met de patat. Garneer met wat gesneden koriander. Wij aten er ook heerlijk mayonaise bij. Een hapje patat, mayonaise en lomo saltado is echt heer-lijk. Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.