Categories
Avondeten Bijgerechten Hoofdgerechten Recept Vegetarisch

Burrata salade met frambozen vinaigrette

Als je burrata nog niet kent dan mis je iets in je leven! Burrata is een goddelijke kaas. Het is gemaakt van mozzarella en room. De binnenkant van de bol is zacht en semi vloeibaar. Het vindt zijn oorsprong in Puglia. Dit ligt in Zuidoost Italië. Het wordt al zo’n 100 jaar met liefde geproduceerd. Je kunt het eten op een pizza, in caprese, uit het vuistje of zoals ik in deze burrata salade! Burrata kun je kopen op je lokale markt, Italiaanse specialiteiten zaak of soms zelfs bij de Albert Heijn! 

Ook lekker bij de bbq!

In deze burrata salade gebruiken we ook little gem oftewel baby romaine. Baby romaine heeft een licht zoete smaak en stevig en bite. Ik heb hem gegrild voor dit gerecht en dat geeft hem heel veel extra diepte en smaak. Als je deze salade maakt als bijgerecht voor de bbq dan raad ik zeker aan de baby romaine op de bbq te grillen. 🔥

Burrata salade met frambozen vinaigrette

Burrata salade als maatlijd

Mocht je van de salade een wat steviger maaltijdsalade willen maken dan kun je bijvoorbeeld linzen, koude orzo of parelgort kiezen. Je kunt er natuurlijk ook lekker zelf gebakken brood bij serveren. De vinaigrette en burrata room die overblijft in de schaal is heerlijk, lekker dippen dus met een vers (stok)broodje!

Burrata salade met frambozen vinaigrette
Burrata salade met frambozen vinaigrette

Frambozen vinaigrette

De frambozen vinaigrette wordt gemaakt met ingevroren frambozen, dadelstroop en sinaasappelsap. Dit gecombineerd met de rest van de groentes zorgt dat dit gerecht een grote vitamine bom is! Dus wil je de hoeveelheid burrata willen verdubbelen? Dat is zeker verantwoord.

Een heerlijk frisse salade, als lichte maaltijd of als bijgerecht op een zomerse dag als deze 😁.

Dit is een recept geschreven door gast food ninja Anna Bontekoe.

Lees snel hoe je Burrata salade met frambozen vinaigrette maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Burrata salade met frambozen vinaigrette

Burrata salade met frambozen vinaigrette

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

15

minutes
Kooktijd

5

minutes
Totaal

20

minutes

Wat heb ik nodig om burrata salade met frambozen vinaigrette 1 te maken?

 • Voorr de salade
 • 200 gram cherry tomaatjes

 • 120 gram radijsjes

 • 1 avocado

 • 1 bol burrata

 • 2 kropjes little gem/ baby romaine

 • 1 bakje tuinkers voor garnering (optioneel)

 • Voor de dressing
 • 50 gram frambozen (vers of diepvries)

 • 75 gram sinaasappelsap

 • 1 el dadelstroop

 • 3 takjes munt

 • 3 takjes (Thaise) basilicum

 • 75 ml extra vergine olijfolie

 • peper

 • zout

Bereiding

 • Voor de salade
 • Laat een grill- of koekenpan heet worden en doe hier een klein beetje (olijf)olie in. Of gebruik als alternatief de bbq! Snijd de little gem in kwarten en was met koud water. Dep ze af met keukenpapier. Grill ze aan beide snijkanten c.a. 3 minuten, pas op voor spetters! Laat de little gem afkoelen voor serveren.
 • Was en halveer de tomaatjes en snij de radijzen in kwarten. Snij de avocado in blokjes. Meng de gesneden groentes en verdeel over de little gem in een grote schaal.
 • Voor de dressing
 • Was of ontdooi de frambozen en doe ze met de rest van de ingrediënten in een hoge beker. Houd een beetje basilicum apart voor de garnering. Blend alles samen met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
 • Giet de dressing over de salade en leg de burrata er bovenop. Je kunt de burrata scheuren of open snijden. Garneer met extra (Thaise) basilicum en tuinkers. Besprenkel de burrata met zout en peper naar smaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.