Categories
Avondeten Hoofdgerechten Indonesisch Recept Vegetarisch

Gado gado met sperziebonen, ei, wortel en rijst

Als er één manier is om lekker en gemakkelijk vegetarisch te eten dan is het wel met gado gado. Een heerlijk Indonesich gerecht met sperziebonen, gekookt ei en pindasaus. Het is dus simpel gezegd een hele lekkere en knapperige salade met pindasaus. Kan alleen maar goed zijn toch?

Het wordt vaak koud gegeten. Al eet ik hem liever warm met rijst en cassave kroepoek voor wat extra vulling. Dat is ook het leuke aan gado gado. Je kan er eigenlijk heel veel kanten mee op! Je spreekt het overigens uit als gaddo gaddo dus niet gaado gaado.

Indonesische gado gado met sperziebonen, ei, wortel en rijst
Indonesische gado gado met sperziebonen, ei, wortel en rijst

Perfect om af te wisselen

Gado gado is perfect om lekker mee af te wisselen. Je kan het koud eten. Maar zelf eet ik het meestal (lauw)warm. Ik vind het altijd heel erg lekker met sperziebonen en geraspte wortel. Maar je kan de sperziebonen ook vervangen voor bijvoorbeeld sugar snaps. Of allebei natuurlijk! 😀 Ook kan je kool toevoegen. Denk aan spitskool of witte kool. In veel recepten zit ook taugé. Zelf ben ik hier niet dol op. Maar voeg het gerust toe als dit jou wel aanspreekt! Ik eet er ook cassave kroepoek en gebakken uitjes te bij. Ook had ik nog rode peper toegevoegd voor wat extra pit.

Welke pindasaus?

Pindasaus kan je natuurlijk zelf redelijk eenvoudig maken. Zelf gebruik ik altijd de pindasaus van Wijko. Maar deze vul ik dan wel aan met pindakaas, sambal en wat ketjap. Je kan eventueel ook nog wat limoen en kokosmelk toevoegen. Voor nog meer smaak! Een beetje een kruising tussen zelf je pindasaus maken en kant-en-klaar.

Lees snel hoe je gado gado met sperziebonen, ei, wortel en rijst maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Gado gado met sperziebonen, ei, wortel en rijst

Gado gado met sperziebonen, ei, wortel en rijst

5 from 3 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totaal

40

minutes

Wat heb ik nodig om gado gado met sperziebonen, ei, wortel en rijst te maken?

 • 150 gram sperziebonen

 • 2 wortels

 • Handje gebakken uitjes

 • 2 eieren

 • 0.5 rode peper

 • 150 gram rijst

 • 50 gram cassave kroepoek

 • 2 el Wijko satesaus

 • 1 el pindakaas

 • 1 tl ketjap

 • 1 tl sambal oelek

 • 50 ml water

Bereiding

 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de wortel en dop de sperziebonen. Snijn de rode peper in ringetjes.
 • Kook de eieren ca. 6 minuten. Kook ook de sperziebonen voor ca. 6 minuten. Niet te lang want je wil dat de boontjes een beetje knapperig blijven.
 • Meng ondertussen voor de pindasaus de Wijko satesaus, water, pindakaas, ketjap en sambal oelek. Breng aan de kook tot de pindasaus een mooie dikte heeft. Voeg evt. water toe als de saus te dik is. Of kook verder in als de saus te dun is.
 • Leg de sperzieboontjes met de rijst en geraspte wortel op een bord. Doe in het midden wat pindasaus. Strooi er lekker gebakken uitjes en wat rode peper ringetjes over. Maakt het gerecht af met wat stukjes cassave kroepoek. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.